Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Mahmut Çetin ve Biyografi Kitabı  
www.sanatalami.net

Mahmut Çetin biz dostları arasında hep saygın bir şekilde anılagelmiştir. Çalışkanlığı, azmi, kararlılığı, sebatı, sempatikliği, tavizsiz yapısı ve hepsinin üstünde ve önünde millî ve dinî konulardaki hassasiyetiyle örnek bir kişi olmuştur. Mütevekkil yönü bana göre en çarpıcı tarafıdır. Rızkın hep Allah’tan geldiğine samimiyetle inandı ve medar-ı mâişet motorunu genelde sıkıntılarla bu hayat denizinde yüzdürdü.

Mahmut Çetin ile ilk olarak ne zaman ve nerede tanıştık. Şöyle bir hâfızamı yoklayayım. Sanıyorum Cağaloğlu’ndaki Yeşilay İşhanı’nda Rahim Er Bey’in yönetimindeki TGRT’nin kuruluş yıllarında senaryo yazımları için bir araya gelen ekibin arasında görmüştüm kendisini. O zaman bu ekipte Nazif Tunç, Abdurrahman Çapar, İslâm Gemici, Niyazi Hancı ve Mehmet Uyar da vardı. Yanılmıyorsam ve hâfızam beni yanıltmıyorsa Mahmut Çetin ile de o zaman tanıştık. Sonra TGRT’de uzun yıllar çalıştı. Türkiye gazetesinde çalışırken en sık görüştüğümüz dostlar arasında o da vardı.

Gün geldi, o meşhur ekonomik kriz döneminde gazete ve televizyondaki kıymetli arkadaşlar bir anda savrulup gitti, her biri bir yerlere dağıldı. Çoğumuz farklı yerlerde işe başladık. Kemal Çapraz Ufuk Ötesi’ni çıkardı. Abdülkadir Karataş bir naylon gazetede çalıştı. Ben vakıfta işe başladım. Mahmut Çetin ise önce Edille Yayınları’nı, ardından Biyografi.net Yayınları’nı kurdu. Uzun bir süre Biyografi Analiz dergisini çıkardı. O dergiyi çıkarırken benden de yazılar istedi, verdim. Bazı biyografik çalışmalarım orada yayımlandı. Sonra maddî sıkıntılar yüzünden o güzelim dergi devam edemedi. İki cilt halinde kütüphanelerdeki seçkin yerini aldı.

Üç yayın sahibi kadîm dostum vardı. Biri merhum Kemal Çapraz’dı. Ufuk Ötesi’ni çıkarırdı. Mehmet Fatih Can da, önce Tarih ve Medeniyet, ardından Tarih ve Düşünce dergisini irfanımıza armağan etti. Mahmut Çetin ise, Biyografi Analiz’i büyük bir gayretle okuyucularına ulaştırmaya çalışırdı. Üçü de maddi sıkıntılar çekerdi, bilirdim. Konuşurduk zaman zaman. Belki biraz hayalperestim ama arada bir şöyle düşünürdüm ve bu fikrimi kendilerine de söylerdim. Acaba üç yayın da birleştirilip tek neşriyat olarak çıkamaz mıydı? Keşke Tarih ve Düşünce, Ufuk Ötesi ve Biyografi Analiz, tek, güçlü ve dağıtım ağı büyük bir haftalık gazete olarak çıksaydı, keşke üç aylık dergi yerine haftalık bir yayınımız olsaydı, olmadı, olamadı. Üçü de tecrübeli gazeteci, dergici arkadaşlardı, üçünün de mizacı aslında birbirine yakındı, hedefleri ve idealleri arasında çok fazla fark olduğunu da düşünmezdim. Hatta sanıyorum yaşları da, yetişme tarzları ve yaptıkları çalışmalar da büyük bir benzerlik arz ediyordu. Üçü de dergiciliğin yanı sıra yayıncılık da yaptılar. Yayınevi kurup kitaplar neşrettiler.

Ama Türk milleti biraz öyleyiz. Tek çalışmayı severiz. Ekip ruhundan pek hazzetmeyiz. Dünyada en fazla devlet kurmuş milletiz vesselâm. Bu yüzden Türkiye’de çok fazla parti kurulur, çok gazete yayınlanır, çok mecmua neşredilir, çok yayınevi tesis edilir. Neredeyse her lisemiz büyük masraflara ve çabalara girer ve bir dergi çıkarır. Bir veya iki sayılık. Hâlbuki önce çocuklarımıza dergilerin önemi anlatılmalı, iyi birer dergi okuyucusu olmaları sağlanmalıdır. Dergi çıkaracaklarına, topluca bin bir zahmetle çıkan büyük kültür sanat ve edebiyat dergilerine abone olsalar, destek olsalar, yazılarını bu dergilerde yayımlatsalar çok daha hayırlı olacak diye düşünüyorum. Neyse görüyorsunuz, nerden başladık nereye geldik. Biz yine mevzuumuza dönelim.

BOĞAZDAKİ AŞİRET

Mahmut Çetin’in Biyografi Analiz’den önce çıkardığı bir başka güzel dergi vardı. Beyan. Alt yazısı “Bir Osmanlı Ekseni”ydi yanılmıyorsam. Mütevazı şartlarda çıkan iyi bir fikir dergisiydi. Orada bir yazım yayımlanmıştı Türk aydınları hakkında. Biraz eleştirel bir yazıydı. Merhum Olcay Yazıcı o yazımı okumuş, beğenmiş ve “Böyle tenkit yazıları yazmaya devam et bence, cesur ve iyi bir yazı” demişti. Titiz dostumun bu takdiri beni sevindirmişti. Hey gidi günler hey… Allah rahmet eylesin seni, koca Olcay Yazıcı!

Bir portre yazısı kaleme aldığımda kimden bahsediyorsam biyografisini vermeye çalışıyorum. Bu âdetimi burada da devam ettireyim.

Mahmut Çetin, 1 Ocak 1963 tarihinde başkentte Ankara’da doğdu. Reşat Bey İlkokulu, Sokullu Mehmet Paşa Ortaokulu, Atatürk Lisesi ve Adapazarı Akyazı Lisesi’nde okudu. Yüksek tahsilini ise dadaşlar arasında yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 1986’da bitirdi. Mezuniyet tezi Yahya Kemal’in Eski Şiirin Rüzgârıyla adlı eserinin indeks-sözlük’üydü. TRT Yardımcı Prodüktörlük Kursu’na katıldı. Tuzla Piyade Okulu’nu bitirdi. Aydın’ın Söke ilçesinde yedeksubay olarak askerlik yaptı. 1989 yılında İstanbul’a geldi. Çeşitli gazete, dergi ve televizyon kuruluşlarında çalıştı. TGRT’de Portreler ve TV5’te Kitabiyat programlarını yaptı. 1996 yılında Edille Yayınları’nı kurdu. 2000 yılında www.biyografi.net internet sitesinin yayınını başlattı. Aynı yıl, yayınevi ismini Biyografi Net olarak değiştirdi. Yazdığı kitaplar içinde Boğaz’daki Aşiret kitabı öne çıktı. Boğaz’daki Aşiret, sosyolojik bir terim haline geldi.

Nilüfer Edebiyat, Yeni Hafta, Kültür Dünyası, Tarih ve Düşünce, Okumuş Adam, Platform, Yarın, Türk Yurdu ve Biyografi Analiz dergilerinde yazdı. 1995 yılında Beyan ve 2003 yılında Biyografi Analiz dergilerini çıkardı. Uluslararası Eminönü Sempozyumu, Uluslararası Göç Sempozyumu ve 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nda danışmanlık yaptı. Şehir kültürü üstüne araştırmalarda bulundu. Eminönü Sözlüğü kitabını yazdı. Bu çalışmanın genişletilmiş hâli olan Dersaadet / Tarihi Yarımada kitabı üzerinde çalışıyor. www.biyografi.net ve www.biyografianaliz.net internet siteleriyle biyografi merkezli bir yayıncılık yapıyor. Kitap ve internet yayıncılığını sürdürüyor. Halen Biyografi Net yayınevinin editörlüğüne devam ediyor. Gülay Kezban Çetin ile evli. Mustafa Çağrı Çetin ve Fatmagül Selcen Çetin’in babası.

Mahmut Çetin’in yayımlanmış eserleri şunlardır: İslâm Sanatı’nın Yeniden Teşekkülü, Aydın Yabancılaşması, Hünkar Hacı Bektaş Veli (roman), Bebek ile Mücahit (destan-şiir), Boğaz’daki Aşiret, Hırka (roman), Radyo İçin Üç Oyun, Perinçek ve Aydınlık Hareketi, X İlişkiler, Kart Kurt Sesleri, Teyze ile Prenses, Çalıntı Polemikleri, Genetik İhanet, Çinli Hoca'nın Torunu Ecevit, Eminönü Sözlüğü.

ÖRNEK ALDIĞI ŞAHSİYET

Mahmut Çetin, Milat gazetesinde Hasan Yavaş’ın 22 Kasım 2011 tarihinde kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. Burada “Hayatınızda örnek aldığı şahsiyet kimdir?” sorusuna Çetin, “Çalışma disiplini olarak Attilâ İlhan’ı örnek alırım. Ben de onun bana tavsiye ettiği gibi düzenli olarak yazı çalışırım. Okurum ve yazarım.” diyordu. Aynı konuşmada S.Ahmet Arvasi’nin Diyalektiğimiz ve Estetiğimiz adlı eserinin yazarımızı heyecanlandırdığını öğreniyoruz. Unutamadığı film ise Yengeç Sepeti. Çetin’in, “Türk Halk Müziği”ni ve âşıklarını dinlemekten hoşlandığını haber alıyoruz. Tanışmaktan mutluluk duyduğu yazar ise müşterek dostumuz, ağabeyimiz, hocamız Prof. Dr. Durali Yılmaz. Çetin’in, “Batıdan en çok sevdiğiniz yazar?” kimdir sorusuna verdiği cevap çok ilginç: “Goothe! Çünkü o hem bir Müslüman hem de bir Türk. Evet Goothe bir Selçuklu şehzadesidir.” Biyografi yazarımız Doğudan Cengiz Aytmatov’u çok seviyor.
Mahmut Çetin ile kuşakdaşız. Ondan birkaç sene önce dünyaya gelmiş olsam da yaşıt sayılırız. Dolayısıyla zevklerimiz neredeyse ortak. Beslendiğimiz kaynaklarda neredeyse aynı. Defalarca okuduğu roman, Tanpınar’ın Huzur’u. Tanpınar’ın bu “şaheser”ini üç kere okumuş. Beğendiği şairler ise Dilaver Cebeci, Yahya Kemal, Necip Fazıl, Niyazi Yıldırım, Sefa Kaplan, Ali Akbaş ve Bahaettin Karakoç. Bursa, yazarımızı etkilemiş bir ulu şehir. Sevilmez mi Bursa. İstanbul’dan sonra Osmanlı kokusunun en çok hissedildiği şehir değil mi? Mahmut Çetin’in en çok sevdiği dört şahsiyetin isimlerini belirtmezsek bu konu eksik kalır: Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, S. Ahmet Arvasi ve Olcay Yazıcı.

BİYOGRAFİYE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Cağaloğlu’ndaki Tevfik Kuşoğlu İşhanı’nda hâlâ hasretle andığım vefalı dostlarımdan biri de Mahmut Çetin’dir. ESKADER, 4 Mart 2008 tarihinde bu hanın bir mekânında kuruldu. En üst odada, küçücük bir odamız vardı. Sade, izbe, mütevazı ama bereketli bir oda... Mahmut Çetin’in odası da aynı kattaydı yanılmıyorsam, zaman zaman birbirlerimizi “ziyaret” eder, birlikte çay içerdik. “Komşu ziyareti”miz çok tatlı geçerdi. Eren Gündoğan da katılırdı o sohbetlerimize. Konuştuğumuz hususlar belli: Edebiyat, sanat, ilim, kültür, medeniyet vs.

Mahmut Çetin, Türkiye’de biyografi sahasında en derinlikli, en kıymetli, en ufuk açıcı çalışmaları ortaya koymuş değerli bir araştırmacı yazardır. Sadece www.biyografi .net sitesi bile bu iddiamı ispatlayacak tarzdadır. Evet “biyografi”nin bir numaralı adresidir Çetin. Çıkardığı kitaplar, kurduğu siteler, omuzladığı yayınevi ve bütün konuşmaları hep biyografiye hizmet etmiş, bu türün canlanmasına katkı sağlamıştır.

Mahmut Çetin’le 6 Ocak 2012 tarihli Star gazetesinde bir konuşma yapıldı. Burada Türkiye’de biyografi yazımında büyük eksiklikler olduğunu belirterek, bu türde sağlıklı yol alabilmek için biyografinin kitabını yazdığını söylüyordu. Çetin’e göre tarihi kaydetmenin ve gelecek nesillere aktarmanın bir yolu da biyografilerdir. Bundan dolayı çok önem vermiştir biyografilere. Biyografi.net sitesini ziyaret ettiğimizde bir hazine ile karşılaşırız. Her biyografi onun için âdeta kültür hayatımıza katılmış bir kazanç, göz ardı edilemeyecek bir değerdir. Üstelik bu biyografileri yeni bilgilerle her zaman güncelliyor.

Araştırmacımız uzun bir aradan sonra Biyografi Kitabı’nı yazdı. Ve bu eser çıkar çıkmaz İLESAM’dan ödül aldı. Çetin bu yeni eserinde, türün tanımını yapıyor, özelliklerini, biyografi ve belge ilişkisini, biyografi yazımının süreçlerini, tarihte ve günümüzde biyografi, türünün diğer alanlarla ilişkisini, biyografi kimlik ilişkisi gibi konuları ele alıyor. Biyografi Kitabı, Türkiye’de bu alanda yazılmış ilk eser olma özelliğine sahip bulunuyor. Dört yılda tamamlanabilmiş. Sadece bu çalışma bile Mahmut Çetin’in ilim ve kültür hayatına kazandırdıklarını anlatmaya yeter de artar bile. Kitabın ilk sayfasında şu Afrika sözünü okuyoruz: “Arslanlar kendi tarihçilerini ortaya çıkarmadıkları sürece, tarih, avcıların kahramanlık hikâyelerinden oluşmaya devam edecektir.” Eserin bazı bölüm başlıkları şöyle: “Biyografi Nedir Ne Değildir?”, “Biyografinin Özellikleri”, “Biyografi Çeşitleri”, “Biyografinin İşlevi”, “Biyografi Yazma Süreci”, “Biyografi ve Edebiyat İlişkisi”, “Geçmişte Biyografi”, “Görüntü ve Biyografi”.

Biyografinin Batıda ve dünyanın ilerlemiş bir çok ülkesinde önemsendiğini ifade eden Mahmut Çetin’e göre, Türkiye’de artık biyografiye daha çok zaman ve değer vermeli ve bir an önce “Biyografi Ensittüsü” kurulmalıdır. Yüzde yüz haklı. Batılılar bizim biyografilerimizi araştırıp yazıyorsa elbette bu konuda bizim daha atak ve hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Mahmut Çetin, İslâm Ansiklopedisi gibi ciddi eserlerin internet ortamına taşınması gerektiğini söylüyor. Çünkü ona göre, böyle kıymetli eserler okuyuculara ve meraklılara sunulmazsa bu sefer arama motorlarındaki eksik, hatalı, yanlış hatta kasıtlı bilgiler her tarafa yayılacak. Tezlerde, ödevlerde, araştırmalarda ve kitaplarda bu çürük bilgiler kullanılacak. Mahmut Çetin’e göre, biyografi türünde kalem oynatanlar daha edebî tarzda yazarlarsa bu türe ilgi zamanla artar. Bunun için biyografiler, sanatkârane bir üslûpla kaleme alınmalıdır.

Mahmut Çetin, Boğaz’daki Aşiret isimli o muhteşem ve unutulmaz eserini uzun araştırmaların sonucunda kültür hayatımıza armağan etmişti. Bir çok ailenin soy kütüğünü araştırıp bulmuş ve ortaya koymuştu. Bazıları buna şaşırdı, “Bu bilgilere nasıl ulaşabildi?” diyenler oldu. Kendisi bunu hiç saklamadan açıklıyor: “Gazetelerdeki ölüm ilanlarını çok yakından takip ediyorum. Böylece bir çok ailenin kimlerle ilişki halinde olduğunu öğreniyorum. Bazı kitaplarımı bu gazete kupürlerinden yola çıkarak hazırladım. Köklü ailelerin soy ağacını bu şekilde çıkardım ve bütün bu bilgileri okuyucularımla paylaştım.”

İki yıl önceydi. İstanbul, 2010’da “kültür başkenti” ilan edilmiş ve çalışmalar başlatılmıştı. İstanbul Kültür Ajansı’nın merkezi Beyoğlu’ndaki Atlas Pasajı’nın içindeydi. Birkaç sefer ziyaret etmiştim. Orada görüştüğüm beş arkadaşım vardı: Merhum Olcay Yazıcı, Yusuf Kaplan, Ahmet Kot, Erol Mermer ve Mahmut Çetin. Güzel bir ekip meydana gelmişti orada. Mahmut Çetin, sinema bölümünde Yusuf Kaplan ve Erol Mermer’le birlikte çalışıyordu. Senaryolar yazılıyor, filimler çekiliyordu. İyi eserler ortaya koydular, güzel filmler, belgeseller kazandırdılar sinema dünyamıza.

Dün Mahmut Çetin’in bir çok eserini ilk yayımlayan Marifet Yayınları’nın sahibi Ömer Ziya Belviranlı ağabeyimizle konuşuyoruz. Mahmut Çetin’i bu hafta ESKADER’in misafiri olarak “Bâbıâli Sohbetleri”ne konuk olarak çağırdığımızı söyledim ve kendisini de dâvet ettim. “Memnuniyetle…” dedi Ömer Ziya Bey, “İnşallah geleceğim, Mahmut Çetin çok değerli bir kardeşimizdir.” Ben de teyit ediyorum. Zaten müşterek bir dostumuzdur. Bu arada Mahmut Çetin’in bu kadar eser yazmasına rağmen inzivayı terk etmediğini söylüyor. Ben de katılıyorum bu görüşe ve artık basında eserlerine dâir bazı yazıların yayımlandığını, kendisiyle röportajlar yapıldığını söylüyorum. Tebessümle karşılıyor ve “biliyorum” diyor. Ömer Ziya Belviranlı ağabey aslında köşesinden sadece Bâbıâli’yi değil Türkiye’yi, Türk ve İslâm âlemini en iyi takip eden münevverlerimizdendir. Bir gün onunla ilgiyi bir yazı yazabilirsem bu hususiyetine bilhassa temas etmek isterim.

Bu hafta (12 Ocak Perşembe) Mahmut Çetin’i Cağaloğlu’nda Timaş Kitap Kahve’de dinleyeceğiz. Müşterek dostumuz Mehmet Fatih Can idare edecek toplantıyı. “Niçin Biyografi?” başlıklı bu sohbet toplantısının çok faydalı geçeceğine inanıyorum. Bilgiye susamış olanlar, meraklı dostlar bu fırsatı kaçırmamalı. Yalnız toplantıdan önce veya sonra Mahmut kardeşimin kulağına şu sözleri fısıldamak isterim: “Dikkat et aziz dost, sen de yavaş yavaş medyatik oluyorsun, ileride çok meşhur olursan sakın bizi unutma!”

Unutmaz, asla unutmaz. Mahmut Çetin has bir arkadaştır, dostunu da bırakmaz, düşmanını da unutmaz. İçi dış bir, özü sözü aynı, mükemmel, muhterem ve erdemlerle kuşatılmış bir Müslüman Türk münevveridir. Bunu bilir, bunu söylerim. Keşke benzerleri çoğalsa, gençler onu örnek alsa ve yolundan gitse… Selâm ettiğim can dostuma, ailesine ve bütün sevdiklerine sağlık ve huzur dolu uzuuuuun bir ömür diliyorum.

Not: Mahmut Çetin’in Biyografi Kitabı ile diğer bütün eserlerini Biyografi Net Yayınları’nın şu adresinden temin etmek mümkün: Biyografi Net İletişim ve Yayıncılık, Ayma-Koop A6 No: 121 İkitelli/İstanbul Telefon 0 542 2357249 0 212 6717578 www.biyografi.net eposta: [email protected]

[email protected] 
  Diğer Makalelerden Başlıklar
  •    Trabzon'un Kültürel Yüzü
  •    Lozan Delegeleri
  •    İdlib şehitleri
  •    BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
  •    Afrika Kitaplığı
  •    Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
  •    Teröre karşı 1071 akademisyen
  •    Irak’ta Türkmen Partiler
  •    Millî Birlik Komitesi Üyeleri
  •    KKTC Başbakanları
  •    KKTC 100 Sanatçı
  •    2019 Yerel Seçimleri İl Belediye Başkanları
  •    TBMM Azınlık Milletvekilleri
  •    Stalin’in Katlettiği Tatar Aydınları
  •    PKK’yı kuran 120 kişi
  •    ÜÇ BÜYÜKLERİN ŞEHİT FUTBOLCULARI
  •    Biyografik Araştırma Kitapları biyografimarket'te
  •    24 Haziran 2018 Milletvekili Listesi
  •    Dünyayı biçimlendiren 40 hikâye
  •    Tıva Kaynakça
  •    İSLAM SANATI’NIN ÖZELLİKLERİ DİZİN
  •    İSLAM SANATI’NIN ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER
  •    AFRİN ŞEHİTLERİ
  •    KKTC 2018 SEÇİMİ MİLLETVEKİLLERİ
  •    BİR NESLİN ÖNCÜLERİ DİZİN
  •    BİR NESLİN ÖNCÜLERİ İÇİNDEKİLER
  •    Yüzellilikler Listesi
  •    ULUSLARARASI “İPEK YOLU’NUN YÜKSELİŞİ VE TÜRK DÜNYASI” BİLGİ ŞÖLENİ
  •    OSMANLI PADİŞAHLARI SIRALAMASI
  •    33 yazarın Türk Çocukluğu
  •    MAHMUT ÇETİN HAKKINDA YAZILANLAR
  •    1 KASIM 2015 SEÇİMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ
  •    7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ
  •    100. Yılında Balkan Harbi
  •    MHP Milletvekili Aday Listesi 2015
  •    Ak Parti Milletvekili Aday Listesi 2015
  •    CHP Milletvekili Aday Listesi 2015
  •    HDP Milletvekili Aday Listesi 2015
  •    Yunan Meclisi’ndeki Türk milletvekilleri
  •    İngiliz istihbaratının fişlediği yazarlar
  •    İpek Yolunda Türk Kültür Mirası
  •    İnternet yazım kısaltmaları
  •    Şair Padişahlar ve Şiirlerinde Kullandıkları Mahlaslar
  •    YABANCI KELİMELERE TÜRKÇE KARŞILIK
  •    İSMİNİZİN ANLAMI KADIN İSİMLERİ
  •    İSMİNİZİN ANLAMI ERKEK İSİMLERİ
  •    Şehit Soma Madencilerinin İsimleri
  •    ‘İSLAM-SANAT-ESTETİK KONGRESİ’
  •    Çanakkale’de Keskin Nişancı Bir Türk Kızı Şehit Oldu
  •    Anayasa'da Türklük Deklarasyonu'na İmza Atanlar
  •    Boğaz'ın Meşhur Yalıları
  •    TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 100 TÜRK'Ü
  •    İSLAMI SEÇENLER
  •    Dersaadet Sözlüğü Yayınlandı
  •    Biyografi Market Yayında
  •    BİYOGRAFİ MARKET ALFABETİK DİZİN
  •    Mahmut Çetin “Biyografi”yi anlatacak
  •    KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLARI
  •    ANADOLU BEYLİKLERİ
  •    Sanayi sitesinde bir biyografi atölyesi
  •    Mahmut Çetin ve Biyografi Kitabı
  •    Biyografi Kitabı'na İLESAM Ödülü
  •    Basın'da Biyografi Kitabı
  •    Biyografi Net Kitap Fiyat Listesi
  •    Biyografi Kitabı Çıktı
  •    İl il yeni milletvekilleri
  •    Osmanlı Vezirleri
  •    Bulgaristan'da Gazete ve Dergiler
  •    Kosova Edebiyatçıları ve Sanatçıları
  •    Kadın Besteciler
  •    Cengiz Aytmatov ile Konuşma
  •    Milli Sinema ve Yücel Çakmaklı
  •    Terkip Sahibi bir Aydın: Ömer Lütfi Mete
  •    Türk Tarihine Ait Yeni Sırlar
  •    Biyografi Nedir?
  •    Sağı ve solu ile aydınlarımızı ihanet içinde gören farklı bir yazar portresi: Ergun Göze
  •    196 Uygur Türk'ü kurşuna dizildi
  •    BLOG BİYOGRAFİ
  •    Çin Katlediyor
  •    Çin hükümetinin gözaltında tuttuğu uygurlar
  •    İran, Ahmedinejad ve Radikal Muhafazakarların Doğuş Süreci
  •    II. Meşrutiyet Dönemine Dair Hatırat Bibliyografyası Denemesi
  •    Yerli bir dünya görüşüne muhtacız
  •    Oğuzhan’ı kim öldürdü ?
  •    Kürtçe anadil Türkçe ikinci dil
  •    Buran'ın Dil Atlası Çıktı
  •    yabancılaşmış aydın, batı'nın yeniçerisi
  •    Aydın Yabancılaşması Çıktı
  •    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun Dil Atlası
  •    'Türkiye'li Aydın'ın Dini, Türk'e Olan Kinidir
  •    Beylik Kini’nden Öteki Cephesi'ne
  •    Batıniliğin İçyüzü*
  •    Filistin Soruları
  •    Boğaz'daki Aşiret
  •    Atatürk ve Filistin
  •    Türkiye, ‘Ali Osman’ terkibini bulmuştur
  •    Çifte Standartlar Enstitüsü
  •    Menderes’ten Erdoğan’a Ankara’nın ve İstanbul’un iki caddesi
  •    Dayatan perestroika öncesinde Türk Siyasetinde statükocu rehavet



  • biyografi.net
        İngilizce Biyografi
       English Biography

        ünlü kadınlar

       Nasreddin Hoca
      ben de biyografi.net'teyim
      fıkralardan seçmeler



       Makaleler
       Trabzon'un Kültürel Yüzü
       Lozan Delegeleri
       İdlib şehitleri
       BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
       Afrika Kitaplığı
       Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
       Teröre karşı 1071 akademisyen
       Irak’ta Türkmen Partiler
       Millî Birlik Komitesi Üyeleri
       KKTC Başbakanları

      Biyografik Takvim
    ocak şubat mart
    nisan mayıs haziran
    temmuz ağustos eylül
    ekim kasım aralık

        Tanıtım

        Tanıtım


       İletişim
    BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
    Tel: 0542 235 72 49



    [email protected]

    Etimesgut Vergi Dairesi
    11512253662
    Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

     

    Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
    Powered By Webofisi.com