Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Rami Mahluf

Beşar Esad’ın Kuzeni, işadamı



1969 doğumlu Rami Mahluf, Beşar Esad’ın anne tarafından birinci dereceden kuzeni ve Suriye’nin en güçlü işadamıdır. Sahibi olduğu Ramak Holding bünyesinde ülkenin ana GSM operatörü SyriaTel’e, bir bankaya, inşaat ve havayolu şirketine, serbest ticaret alanlarına, duty free mağzalarına sahip olan Mahluf, lüks araba ve tütün ithalatının yanı sıra Suriye’nin en büyük özel şirketi olan Şam Holding başkan yardımcılığını yürütmektedir ve iki özel televizyon kanalı vardır.16 Ayrıca Al Mashrek Global Invest Ltd aracılığı ile İngiliz petrol şirketi Gulfsand Petroleum’un %6’sına sahiptir. Mahluf’un zenginliğinin kökeninde iki Nusayri aile arasında kan bağının ötesine geçen ilişkiler ağı yatmaktadır. Rıfat ve Hafız Esad arasındaki rekabet sırasında Hafız Esad’dan yana alan tavır alan Mahluf ailesi karşılığında zenginlik ve güçlü bir pozisyon elde etmiştir. 18 Ayrıca Mahluf ailesinin zenginleşmesinde, Hafız Esad’ın Mahluf ailesi aracılığı ile Şam’ın güçlü Sünni işadamları ile Nusayri azınlık arasında ittifak kuma amacı yatmaktadır.

Aynı zamanda Mahluf ailesinin ülkede kurduğu iktisadi imparatorluk, Esad ailesinin Suriye’deki hâkimiyetinin de boyutlarını yansıtmaktadır. Beşar’ın 1970 yılında iktidarı ele geçiren komutan babası Hafız Esad, başkent Şam’da kendisi gibi Nusayri bir azınlık ve Sünni işadamlarıyla bir ittifak inşa etti ve eşinin ailesine, yani Mahluf ailesine birçok ayrıcalık sağladı. Önce baba Mahluf Şam istihbaratının başına geçti. Yolsuzluktan adam kayırmaya kadar hakkında pek çok suçun merkezindeki isim haline gelen Mahluf’un onayı olmadan yabancı bir şirketin Suriye’de iş yapmasının imkânsız hale gelmesi kendisini ülkenin en zengin ve güçlü figürü haline getirmiştir. Yabancı şirketlerden aldığı %10’luk rüşvet nedeniyle “Bay yüzde on” diye anılan Mahluf, 20 ABD şirketlerinin Suriye pazarına girmesi önündeki en büyük engel haline gelince 2008 yılında ABD Maliye Bakanlığı tarafından Amerikalı şirketler veya şahıslarla iş yapması yasaklandı. Yapılan açıklamada Mahluf, Suriye yargı sistemini manipüle etmekle, Suriye istihbarat teşkilatını rakiplerini sindirmek için kullanmakla, bu yollarla yabancı şirketleri temsil için gerekli olan lisanları ele geçirmekle suçlanmış ve Mahluf’un ABD’de bulunan mal varlıkları dondurulmuştur. Mahluf, Suriye’de protestoların başladığı günden itibaren öfkenin yönlendirildiği hedeflerin başında gelmektedir. Dera’daki protestolar sırasında ilk olarak saldırılan yerlerden biri “Hırsız Mahluf” sloganları arasında SyriaTel’in bölgedeki şubesidir. Muhalefetin web sitesi Mahluf’u Suriye’de ve dışarıda düzenlenen hükümet yanlısı gösterilerde katılımcılara bayrak, yemek ve para sağlayarak destek olduğunu ileri sürmektedir. Reform çabaları kapsamında Esad’ın yabancı yatırımları yer açacak şekilde Syriatel’in de bağlı olduğu holdingdeki şirketlerin bir kısmını bırakması için Mahluf’a baskı yapmayı planladığı ileri sürülmektedir.




HABER

Dayıoğlu tavizi
18 Temmuz 2012

Suriye lideri Esad, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle rejim karşıtı isyanı alevlendiren isim olan dayısının oğlu Rami Mahluf’u feda etti.

Esad’ın henüz geçen yıl “Suriye’ye 10 Rami lazım” dediği “Ahtapot” lakaplı milyarder işadamı artık sadece hayır işi yapacak. Muhalifler ise yine tatmin olmadı.SURİYE’de geçen martta başlayan rejim karşıtı gösteriler sırasında atılan sloganlardan biri, “Defol Mahluf, hırsızları istemiyoruz” şeklindeydi. Devlet Başkanı Beşar Esad’ın dayısının oğlu olan Rami Mahluf’u kasteden göstericiler, Mahluf’a ait cep telefonu operatörü Syriatel’in binalarını ateşe vermişti.

İsyanın başından beri genel af ve hükümet değişikliği gibi küçük tavizler veren Esad, sonunda, Mahluf’u da silmiş görünüyor. Esad’ın kardeşi Mahir ile birlikte protestocuların boy hedefi olan Mahluf, iş dünyasından çekildiğini açıkladı.

Birçok sektörde kurduğu tekeller nedeniyle “Suriye ekonomisinin ahtapotu” diye anılan Mahluf, “Bundan böyle kendime kişisel kazanç sağlayacak hiçbir yeni projeye girmeyeceğim. Syriatel’deki yüzde 40 hissemin getirisini son olaylarda şehit olan Suriyeliler’in ailelerinin bakımını da kapsayacak insani yardım projelerine harcayacağım. Yönetimini bırakacağım şirketler ise istihdam üreterek ulusal ekonomiye destek vermeyi sürdürecek” dedi.

3 milyar dolarlık servet

Rami’nin babası Muhammed, Beşar Esad’ın annesi Enise ile kardeş. Financial Times’a göre telekom, petrol, gaz, inşaat, bankacılık, havayolları ve perakende sektörleri başta olmak üzere Suriye ekonomisinin yüzde 60’ını yöneten Mahluf’un serveti 3 milyar dolar. New York Times, Mahluf’un son açıklamasını “Esad’dan önemli bir taviz” diye niteledi. Ancak muhalifler, ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunan Mahluf’un yaptığı açıklamanın “kozmetik” olduğu öne sürerek gösterilerin süreceğini açıkladılar. Suriyeli bir işadamı, “Beşar kuzenlerinin etkisi altında. Babası Hafız’ın asıl veliahtı olan ama 1994’te bir trafik kazasında ölen ağabeyi Basil böyle değildi” dedi.

Gazetesi Türkiye aleyhine dönmüştü

Kısa süre önce Suriye lirasına istikrar kazandırmak için merkez bankasına 1 milyar dolar yatıran Rami Mahluf, körfez ülkelerinden yatırımcıları çekerek kendisine “bölgesel işadamı” imajı yaratmak istiyordu. Mahluf’un sahip olduğu El Vatan Gazetesi’nde henüz geçen ay ortasına kadar Türkiye’yi öven haber ve yorumlar çıkıyordu. Ancak gazete 12 Mayıs’ta tavır değiştirdi. Nizar Sellum imzasıyla yayımlanan köşe yazısında “Türk modeli” sert dille eleştirilirken, Ankara da “küstahlıkla” suçlandı.







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com