Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Mahir Çağrı

internet fenomeni



İnternet Mahir, asıl adı Mahir Çağrı olan, "I kiss you all" hümanist mottosu ile tanınmış ve yaptığı basit kişisel web sitesi ile ödül almış kişidir. 15 Ekim 2005 tarihli Vatan gazetesi ekinde yapılan bir röportajda da hala dünyada tanındığını, çeşitli yardım faaliyetlerine katıldığını ve çok daha zengin bir içerikle sitesinin yenileceğini söylüyor.



HABER

İnternet Mahir'in İngiliz taklitçisi
8 Sütun 31 Ekim 2006

İngiliz Guardian gazetesi, İngiltere ve Amerika’yı kasıp kavuran Borat karakterinin “I kiss you” lafıyla ünlenen internet Mahir’den esinlenildiğini savundu.

Guardian gazetesinde Johnny Dee imzasıyla yayınlanan haberde, İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen tarafından yaratılan “Kazak gazeteci Borat” karakterinin internet Mahir’in taklidi olduğu kastedildi.

Haberde Borat’ın aslında bir komedi karakteri olduğu oysa Mahir Çağrı’nın “40’lı yaşlarında, İzmir’de yaşayan bir beyefendi” olduğu ifade edildi. Mahir’in 1999 yılında yayınladığı internet sitesiyle bir anda ünlü olduğu hatırlatılan haberde, Mahir’in bu şekilde şöhret olan ilk isimlerden olduğu kaydedildi.

BENZERLİKLER ÇOK FAZLA

Borat ile Mahir arasındaki benzerliklere dikkat çekilen haberde, Borat’ın filminde aynen Mahir gibi masa tenisi oynadığı ve kırmızı bir şort giydiği ifade edildi. Haberde Borat’ın da aynen Mahir gibi “1975’lerden kalma takım elbiseleri olduğu” belirtildi.

Mahir’in “I kiss you” ("Öpüyorum seni") sözüyle ünlendiği internet sitesinin kötü İngilizcesi’ne ve tasarımına rağmen kısa sürede çok sayıda insana ulaştığı kaydedilen haberde, Mahir’in hayranları arasında Roseanne Barr, Bill Gates, Kenny G gibi ünlü isimlerin de bulunduğu ifade edildi.(ANKA)



HABER

Mahir'in sitesinden seçmeler

•"I KISS YOU!!!!!!"
•"Who is want to come TURKEY I can invitate ..... She can stay my home ........"

•"I like music , I have many many music enstrumans my home I can play"




HABER

Mahir'e, ABD'den ‘Sanal Dünya Anahtarı’ ödülü
Hürriyet 14 Aralık 1999

İNGİLİZ ‘The Guardian’ Gazetesi'nin önceki gün yarım sayfa yer ayırdığı internet ünlüsü Mahir Çağrı'ya, ABD'de düzenlenecek bir törenle ‘Sanal Dünya Anahtarı’ ödülü verilecek. İnternet rehberlerinden ‘eTour’ adlı şirketin organizasyonu gereğince ödül töreni 15 Aralık'ta ABD'nin San Francisco kentinde yapılacak. Mahir Çağrı, daha sonra New York ve Los Angeles'e gidecek. ‘eTour’ yetkilileri, töreni ve ödülü, ‘internetin, bir kişi yada malı, nasıl bir anda dünyada herkes tarafından tanınır hale getirdiğini göstermek amacıyla’ Mahir'e vereceklerini açıkladı. 37 yaşında serbest gazetecilik yapan Mahir Çağrı'nın internette kurduğu site, bazı muzip kişiler tarafından ele geçirilmiş ve burada teşhir edilen erotik nitelikli malzeme Mahir'in tüm dünyada ün kazanmasına yol açmıştı. Kasım ayından bu yana Mahir'in sitesine 2 milyon kişinin girdiği ve 10'dan fazla ülkede ‘Mahir türü’ internet sayfaları kurulduğu bildiriliyor. ABD'nin tanınmış yayın organlarından Time, USA Today, Entertainment Weekly ve People dergileri Mahir Çağrı ile ilgili çeşitli yazılar yayımladı.

ETTEN KEMİKTEN İNTERNET KAHRAMANI

Mahir'i ABD'ye davet eden ‘eTour’ şirketi başkanı Roger Barnette, yaptığı açıklamada, ‘Mahir’in kısa sürede kazandığı şöhretin, internetin gücünü ortaya koyduğuna' dikkat çekti ve ‘Mahir’i sevenlerin ABD turnesi sırasında kendisiyle tanışma fırsatı bulacaklarını' belirtti. ‘eTour’ pazarlama müdürü Jim Lanzone ise ödülü, web sayfalarının ilginç tiplerinden ‘danseden bebek’ ya da ‘danseden fare’ye vermektense Mahir'e vermeyi tercih ettiklerini, çünkü Mahir'in et ve kemikten yapılma ilk internet kahramanı olduğunu ifade etti. 1997 yılında kurulan ‘eTour’ adlı şirketin merkezi Atlanta'da bulunuyor. Şirketin San Francisco ve New York'ta da şubeleri var.




HABER

İnternet Mahir... Hatırladınız mı ?
28 Eyl 2004

‘İnternet Mahir’in hayatı, İsveç TV’sinde
İnternet sitesinde ‘I kiss you - Sizi öpüyorum’ cümlesiyle sanal dünyaya giriş yapan ve birçok ülkede geniş hayran kitlesine ulaşan ‘İnternet Mahir’ lakaplı Mahir Çağrı’nın hayatını film yapmak üzere, İsveç TV-5 televizyonundan bir ekip, İzmir’e geldi.

3 Eylül 2004 — Mahir Çağrı, İsveç’ten yayın yapan ve tüm İskandinav ülkelerinde seyredilen TV-5’teki “High Chaparall” isimli programın prodüktörü Karin Petzeius, direktörü Andre Linshooten, kameramanı Jonathan Ljunggren ile sunucuları Phillip Hammar ve Fredrik Wikingsson’un İzmir’e geldiğini söyledi.

Programda, “dünyanın sıradan, ancak en ünlü insanlarının hayatının” izleyicilere aktarıldığını belirten Çağrı, “İnternet starıyım. Dünyada en fazla tanınan Türk insanıyım” dedi.

Ekibin İzmir’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çekim yaptığını kaydeden Çağrı, şöyle konuştu: “Ekip, İzmir’den sonra Çeşme, Bodrum, Marmaris ve Selçuk’ta tarihi ve doğal güzelliklerimizi çekecek. Benim hayatım ekranda anlatılırken, Türkiye ve Türk insanı tanıtılacak. Milyonlarca insan, Türk’ü ve Türkiye’yi benim hayatım sayesinde tanıyacak. Tüm dünya bana ilgi gösterirken, turizm tanıtma yetkilileri, benimle bugüne kadar hiçbir bağlantı kurmadı. Onun için çok üzülüyorum.”

Çağrı, internet adresinin bir çok alanda ilklere imza attığını öne sürdü. Sitesinin, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandığını kaydeden Çağrı, Forbes’in düzenlediği “en çok tanınmışlık” listesinde de ilk 3’e girdiğini iddia etti.

http://www.ntv.com.tr/news/285557.asp?cp1=1




HABER

Mahir Çağrı'nın kişisel sitesi

12 Nisan 2000'de 1 günde yaklaşık olarak 50 bin ziyaretçi çekti.

Guinnes rekorlar kitabına girmiş tek Türk, bu kategori altında bulunuyor: Mahir Çağrı. Onu hepimiz tanıyoruz... Mahir'in 1999 yılı Kasım ayında yayınlanmaya başlanan kişisel sitesi, öyle bir ziyaretçi çekme basarisi gösterdi ki, daha uzunca bir süre bu rekoru kimselerin kıramayacağı sanılıyor. Guinness Rekorlar Kitabi kayıtlarına göre Kasım
1999 ile 12 Nisan 2000 tarihleri arasında Mahir'in kişisel sitesini tam 3 milyon 173 bin 973 kişi ziyaret etti.



HABER

İNTERNET MAHİR PATLAMAYA HAZIRLANIYOR

İnternetteki kişisel sitesi ve yabancı hayranlarıyla tanınan ‘İnternet Mahir’ lakaplı Mahir Çağrı, popülaritesini kaybetti diyenlere inat, yeni birçok projeye hazırlanıyor.

İnternetteki kişisel sitesi ve yabancı hayranlarıyla tanınan ‘İnternet Mahir’ lakaplı Mahir Çağrı, popülaritesini kaybetti diyenlere inat, yeni birçok projeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İskandinav ülkelerinde yayınlanmak üzere hayatı filme alınan ‘İnternet Mahir’, yurtdışında gördüğü ilgiyi ülkesinde görememekten şikayetçi.

‘İsveç televizyonu uzun zamandır benimle bir proje gerçekleştirmek istiyordu.

Yoğun olduğum için kabul edemiyordum. Çok ısrar ettiler ve sonunda kabul ettim.’ İsveç’ten yayın yapan ve tüm İskandinav ülkelerinde seyredilen TV-5’teki ‘High Chaparall’ ekibi geçtiğimiz günlerde İnternet Mahir yani Mahir Çağrı’nın hayatını çekmek için Türkiye’nin Ege sahillerindeydi.

Mahir Çağrı, yaptığı birçok projede olduğu gibi bu programla da Türkiye’nin ve Türk insanının tanıtımını yapacağını söylüyor. Yurtdışında hiçbir Türk’ün kendisi kadar tanınmadığını söyleyen Çağrı, hükümetin kendisine ilgi göstermemesinden yakınıyor.

‘Türk yetkililer Türkiye’nin tanıtımı için milyonlarca dolar harcıyor, ama beni görmezden geliyorlar. Hükümete ve devlete küskünüm. Sanki dünyada Mahir diye bir olay yok. Olmadık insanlara Türkiye’nin tanıtımı yaptırıyorlar. Ben Türküm, gurur duyuyorum bununla ve ülkemi tanıtıyorum. Binlerce hayranım var. Birçok ülke bana vatandaşlık teklif ediyor, Türk vatandaşlığından çıkmam ama yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum.’

Film teklifi bile aldı

Mahir Çağrı, Adana’da sıradan bir lise öğretmeniyken kişisel sitesini kurmuş ve bir günde 50 bin ziyaretçi çekerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Guiness kayıtlarına göre Çağrı’nın sitesini Kasım 1999 ile Nisan 2000 arasında 3 milyon 173 bin 973 kişi ziyaret etti. 2000 yılında Forbes’un en güçlü 100 isim listesine 100’üncü olarak giren Çağrı, I Kiss You adlı bir single da yapmıştı.

Çağrı, o gün bugündür yurtdışına çıkıp hayranlarının evinde kalıyor ve yabancı televizyonların programlarına katılıyor. Kendisi için bitti diyenlere ise cevabı hazır: ‘Benim bittiğimi söylüyorlar ama hálá birçok ülkeye davet ediliyorum ve büyük paralar kazanıyorum. Ayrıca birçok projem de var, patlamaya hazırlanıyorum.’

Mahir Çağrı, Hollywood’dan iki film teklifi aldığını ama vakit bulamadığı için projelere başlayamadığını söylüyor. Filmlerden biri İnternet Mahir’in hayatıyla ilgili olacak. İkinci film ise Peter Sellers tarzı bir film olacakmış. Çağrı bu filmde Julia Roberts ya da Meg Ryan’ın kendisine eşlik etmesini istiyor.

Açlar için çalışıyor

Mahir Çağrı aç, fakir ve savaş çocuklarına yardım çalışmaları da yaptığını söylüyor. Afrika’ya giden ve orada gördüklerinden çok etkilenen Çağrı, daha büyük para akışı olduğu takdirde ‘ünlü hayranlarım’ dediği Bill Gates, Julia Roberts ve Meg Ryan’la büyük bir yardım projesi düzenlemek istiyor. Çağrı, böyle bir proje için kendisinin de 1 milyon dolar yatırması gerektiğini söylüyor.

Çöpçatanlık da yapacak

www.ikissyou.org’un yakında bir ek sitesi de açılacak. Guatemala’dan bir erkek hayranının sitede fotoğrafı yer alan bir kızla tanışmak istemesi üzerine Çağrı bir arkadaşlık sitesi de kurmaya karar vermiş. Bu sitede hayranlarının buluşmasını sağlayacak.



HABER


Mahir Çağrı'nın çaresi var mı?
Perihan Mağden
Radikal 12 Mart 2000

İnternet Mahir, saygın bir adet Mahir Çağrı olarak Londra'dan yurdumuza döndü. Mahdut bir süre için. Zira Türkiye, Mahir'in önemini anlamamış gözüküyor. Mahir Çağrı da mühim bir adamın oturtmuşluğuyla bozuk atıyor. İngilizler için çevireceği reklam filmini, Türkiye'de değil de, onun kıymetini anlayan başka bir ülkede çevirecek. Bu esneklikler, bu esnek ruhlar beni her zaman şaşırtır: Tuttuğu takımı (Fenerbahçe'yi) yeniliyor diye bırakan Kenan Paşa gibi. Uğur Dündar'ın ikinci başkanlığındaki takımına 'döndü' geçenlerde.

Mahir atıp tutuyor. Mahir, maalesef, ya da eşyanın tabiatından dolayı "Gelin kızlar: Harbi Türk abazanıyım. Hepinizi düziiim"e gelen sayfalarını, bu sayfalarda döktürdüğü harbi Türk kırosu incilerini ve bu incileri süsleyen ağır kıro fotoğraflarını, bırakın unutmayı, YOK SAYAN bir hava içinde. 20 yıllık devlet memurluğundan emekli, yeşil pasaport sahibi, Süleyman Demirel'le münazaralara katılmış bir duygu ve düşünce adamı, dünya feylezofu, o. Kafkas çocuklarının sefaletine de çare bulacak, çevrecilerin yaralarına da merhem olacak, artan zamanlarında nesli tükenmekte olan hayvanları kurtaracak. Forbes Dergisi'yle vakitsizlikten görüşemedi. (Tüm dünya medyası peşinde zira.) Onlarla görüşüp ne kadar mühim bir şahsiyet olduğunu 20-25 dakikada özetleseydi, dünyanın en ünlü adamları listesine yüzüncü olarak değil, ilk beş içinde girecekti. Ah vakitsizlik!
Mahir bir 'şaka' olduğunu toptan unutmuş vaziyette. Soğukkanlı ve oturtmuş bir edayla başarılarını ve potansiyel projelerini sıralarken, kendine sıra dağlar kadar güveniyor. Mahir'in karı kız peşinde kendine yer açabilmek için sitesine dizdirdiği o ağır sakil fotoğraflarına, kıro Türk İngilizcesi lafları yerleştiren müthiş metin yazarının kimliği, halen bir sır.

Mahir'in mevcut bilinçsizliğiyle, durumuyla dalgasını geçerek, kendisini en kaybetmiş haliyle teşhir ederek, bir internet sansasyonu olmasını sağlayan satırları, yazmış olmasının imkân ve ihtimali yok.

Kendinin farkında olmayan bir şahsın (:Mahir'in) sitesine bir gün bir fırlama dalıyor ve niyetlerini, arzularını, içinde kopan çığlıkları fotoğraflarının sakilliğiyle birebir örtüşen bir dille seslendiriyor. Bu ağır kıroluk ve bunun böylesine yürekli ve gemlenmemiş teşhiri, dünyada, samimiliğe alabildiğine hasret, böylesine primitiv bir samimiyet buhranıyla kafa bulmaya hasret, muasır medeniyette büyük reyting yapıyor. Olay bu. Ama olay, kendi sakilliğinin söz yazarı olmayan Mahir'in kıyılarına vurmuyor. Mahir şimdilerde: "Bunu şansa bağlamıyorum. Galaksilerin sahibi beni seçti," gibi laflar ediyor. Ediyor ve bir de, ciddiye alınmayı bekliyor. Onun söz dizinlerinin ne menem bir zırvalamaya tekabül ettiğini bilen, öz memleketinin çocukları tarafından, yeterince saygıyla karşılanmadığı için küsüyor, alınıyor, örseleniyor. "Türkiye benim değerimi bilemiyor," diye acayip bozuluyor. Türkiye senin değerini niye bilsin? Türkiye, başından atamadığı Milli Tıkaç'ından Banu Alkan'ına kadar sen ve senin türevlerinden geçilmiyor. 'Dışarısı' için bir Zümrüdü Anka olabilirsin; ama bu topraklar senin cinsin mahsulden geçilmiyor.

Banu Alkan, Türkiye'de ödemediği bir borcu yüzünden polis tarafından hapse atılmak üzre arandığından Kıbrıs'a kaçtı ve halen de dönemiyor. Ama orda dalgalarla oynaşarak kameralara poz veriyor ve TATİLDE olduğunu iddia ediyor. Bu iddiasına iddiası esnasında, inanarak.

Kanal D Ana Haber'de Defne Samyeli, Mahir'le uzun uzun görüşürken, insana yalnız Türklerin yaşatmaya muvaffak olabildikleri bir çelişki salıncağında sallanıp duruyorum. Bir yandan Defne Samyeli'nin sabrına, Mahir'i sarsıp "Kel Kel Kendine Gel!" diye bağırmamasına şaşırıyorum, bir yandan da bastırılmış gülümseyiş taklidi yüz ifadesiyle: "Siz sayfanızdaki kadınlara o laflar, o bölük pörçük İngilizcenizle," filan diye laf sokuşturdukça, "Hayır! yapmasın, n'olur yapmasın. Yazık günah adama," oluyorum. Zira karşımızda uçuşa geçmiş bir Mahir, UNICEF'i sallayacak projelerinden, Almanya'da çıkacak CD'sinden, Amerika'da yapacağı filminden, Clinton'ın Meg Ryan'ın kimlerin nelerin peşinde olduğundan; hakikaten ciddi bir tevazuyla söz ediyor. Üzerinde ATT'nin 'hediyesi' gömlek, zira muasır medeniyette herkes ona hediye veriyor, herkes resmini duvarlarına asıyor. "Senin yüzünü görünce gülmemiz geliyor," demiş çok mühim bir şirketin başkanı ona. Mahir bir şaka olarak değerini anlamıyor; Mahir, Kafkas çocuklarının ıstırabını dindirecek, Mahir galaksiyi kurtaracak, Mahir Kofi Annan'la vakit bulunca görüşecek, Mahir, Mahir, Mahir. Bu çoook yaygın bir hastalık. Süleyman Demirel'i gerçek değerine uyandıramazsınız. Hayır! Banu Alkan Türk halkının onu sarakaya aldığını kabul etmeyecek. Özgüvenden ışıyan bir Mahir, kendi kendisinin gözlerini kamaştıracak. Göremeyecek. Hiç. Göremeyecek.



HABER

İNTERNET ŞÖHRETLERİ
Mahir Çağrı:

Bu dünyada internetin altın anahtarı sadece bir kişiye verildi: Mahir Çağrı. Bu palamut suratlı, Anadolu cüretli, davetkar ve İngilizce'nin kafasını gözünü yarmaya and içmiş kişi bir anda internetin en çok ziyaret edilen sayfasının sahibi oldu. Sitesindeki korkunç fotoğrafları ve lisanı onu El-Kaide şüphelileri listesine sokmak yerine ilgi odağı yaptı. Kendine göre ilginin sebebi evrensel bir sloganı olmasıydı: I kiss you! Öpüyordu Mahir. Bütün dünyayı dolaştı, adına besteler yapıldı, televizyonlara çıktı, ünlülerle programlara katıldı. Hatta bir tur şirketi onun adına seyahatler pazarlamaya başladı. Hayranları Alaska'dan bile ona fotoğraflar yolladı. Sonra ne oldu bilemiyorum. Bazı antik kuntik işlere girdiği kesin. Şimdilerde http://www.ikissyou.org/ adresinden bir şeyler yapma peşinde. Beyhude...



HABER

Dünya Mahir tutkunu
Milliyet 14 Aralık 2000

Kebaptan sonraki en büyük Türk ihracatı olarak tanımlanan Mahir Çağrı, en az sevilen ama vazgeçilemeyen biri olarak tarihe yeni bir kayıt düştü

NEVSAL ELEVLİ Londra

İngiltere’nin tanınmış tabloid gazetesi Sun, dünyanın en ünlü Türk’ü Mahir Çağrı’nın "İnternet sitelerinde en az sevilen ama bir türlü vazgeçilemeyen adam" olduğunu yazdı. Mahir’i bir seks çılgını olarak tanımlayan gazete, sitenin Mahir’in isteği dışında komik bir site olduğunu kaydederek, "Türkiye’nin kebapdan sonra yaptığı en büyük ihracat Mahir’dir" yorumunu yaptı.

‘I kiss you’ adlı albümünün tanıtımı için Londra’ya giden Mahir, okurların sorularını yanıtlarken kendisini arayan kadınlardan telefon numarası almayı da ihmal etmedi. İşte bazı sorular ve yanıtlar...
•En beğendiğiniz mayonuz hangisi? Ben sizde kırmızı mayoyu çok seviyorum
•Bu kırmızı mayoyu açık arttırmada satmak istiyorum. Markası da Speedo. Beni o meşhur etti.
•İnternette özel biriyle tanıştınız mı?
•Evet, İsmini söyleyemem. Florida’da yaşıyor
•Masa tenisine devam ediyor musun?
•Tabii, telefonunu verirsen size gelirim, oynarız.



HABER

İnternet yıldızı Mahir ödülünü aldı
Akşam 16 Aralık 1999

Dünya çapında şöhrete kavuşan ilk Türk 'internet yıldızı' Mahir Çağrı, 'sanal uzayın anahtarı' ödülünü dün Amerika'nın San Fransisco kentinde düzenlenen bir törenle aldı. Organizasyonu üstlenen 'eTour' adlı internet kuruluşu, depremzedelere iletilmek üzere Amerikan Kızılhaç teşkilatına Mahir Çağrı adına 5 bin dolar bağışta bulundu. Mahir Çağrı'nın internette açtığı sayfasında yer alan 'I kiss you' (sizi öpüyorum) selamı adeta bir internet selamı haline dönüşürken, kasım ayından bu yana bu sayfaya girenlerin sayısının 2.5 milyonu buldu.




Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com