Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Ayşegül Aldinç ( 1962)

Gazeteci Orhan Aldinç ile resim öğretmeni Süheyla Aldinç'in kızı olarak İstanbul'da doğdum. Annemin şehiriçi tayinlerinden dolayı ortaokul öğrenimimi üç ayrı okulda tamamladım. Ortaokul-1' i Kandilli Kız Lisesinde yatılı olarak, Ortaokul-2' yi Davutpaşa Lisesinde ve ortaokul-3' ü de Feriköy Lisesinde okudum. Eski adıyla "Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu", şimdiki tanımıyla "Marmara Üniversitesi seramik Fakültesi" ni bitirdim. Kısa bir süre sonra,istanbul Akaretler Ortaokulu’nda müzik öğretmenliği yaptım. Ondan sonra Yıldız Porselen Fabrikası’nda altı yıl desinatör olarak çalıştım.

Aynı yıllarda müzik çalışmalarını amatörce sürdürdüm. Müzik kariyerime ilk olarak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Modern Folk Üçlüsü ile katıldığım ve Ali Kocatepe'nin bestesini seslendirdiğim "Dönme Dolap" isimli şarkıyla başladım.

İstediğim albümü istediğim koşullarda yapabilmek adına 1985 yılında, ANKARA Başkent Gazinosunda solist altı(!) olarak -o zamanlar böyle bir tanımlama vardı...- sahneye çıktım.

İstanbul'da da büyük gazinolarda çalışmalarım devam etti. Kendi pop tarzımın dışında değişik türdeki albüm yapma önerileri aldığım halde kendi tarzımda direnerek "VE AYŞEGÜL ALDİNÇ” " adındaki ilk albümümü 1988 yılında çıkardım.
Barış Manço’dan"KARA SEVDA" ve Timur Selçuk Aysel Gürel imzalı "GÖZLERİN SU YEŞİLİ" adlı şarkılarımın bugüne kadar geldiği bu çalışmadan sonra, 1991'de "BENDEN SÖYLEMESİ" isimli albümüm yayımlandı. Sezen Aksu’nun bestesi "SORMA" gibi daha sonra pek çok sanatçı tarafından da yorumlanan şarkılar bu albümde yer aldı. 1993'de ONNO TUNÇ'un müzik yönetmenliğini yaptığı "ALEV ALEV" isimli albümse Onno Tunç’un bestesi "ALEV ALEV", Mustafa Sandal’ın bestesi"YANLIŞSIN", Barış Manço’nun bestesi "AL BENİ" gibi birçok hit üretti. 1996'da çıkan "SÖZE NE HACET" adlı albümü ise Şehrazat’ın bestesi "ALİMALLAH"," Nazan Öncel’in bestesi BENİ HATIRLA", Metin Özülkü’nün bestesi "ANLADIM BEN SENİ" gibi şarkılarla hâlâ hatırlıyorsunuz... 2000 yılında “NEFES”” isimli albümüm çıktı. Gökhan Kırdar’ın bestesi “NEFES’. Barlas’ın bestesi “BEN KİMSELERE YAR OLMAM” ÖzgürAkpolat’ın bestesi “ HABERİ YOK” öne çıktı.

Müzik çalışmalarının yanı sıra çevirdiğim sinema filmleri ve dizilerde önemli yönetmenler ve oyuncularla çalıştım.

Müzik ve sinema çalışmalarımın yanı sıra SABAH gazetesinde 7 yıl köşe yazısı yazdım. Şimdi POSTA gazetesinde köşe yazıları yazıyorum.

KENDİNİ ÖZETLEMEK ZOR DENEMESI BEDAVA AMA...!
BAŞLAYALIM:

Annem ve babam içkisi, kumarı, kötü alışkanlıkları olmayan iyi kalpli bir kız olarak tasarlamış beni. Bir tasarım harikası olmasam da fena sayılmam Dost canlısı ama yapışkan olmayan, sıcak bakışlı insanlarla daha konforlu yaşandığını düşünen biriyim.

Etrafımda böyle insanların oluşu konforlu yaşamama neden oluyor diyebilirim. Söz verip de yerine getirmeyenlerden, kendini bir şey sananlardan, özensizlikten, sonradan görmelerden hoşlanmadığımı söylemem lazım..

Annemin bana öğrettiği bir atasözünü çok çok severim: "Boş başak dik, dolu başak eğik dururmuş."

Sonradan görmelik derken 'kestane kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş'likten tutun, sonradan edindiği ne varsa sanki onlar anadan doğma varmış gibi davrananlardan söz ediyorum. Benim gibi düşünenlerle etrafımıza baktığımızda bu anlamda pek sıkıntı çekmeyeceğimizi tahmin ediyorum.

Huysuzluklarım da yukarıda saydığım (ve kimbilir kaçını unuttuğum) sebeplerden çıkıyor. Kızdığım bir şeyi daha ekleyerek bu konuya son veriyorum: İnsanların kapasitelerinin altında hizmet vermeleri. Ki bu benim evimde çalışan kişiden bana, sana, ona kadar uzanan bir yelpazede değerlendirdiğim bir durum. Tabii bir de hizmet verirken acı çekenler var. Onları da unutmamak lazım. Atatürk'ün servis yaparken üzerine kazara su döken garsona ses çıkarmayıp masadakilere : "Efendiler! Ben bu millete herşeyi öğrettim, bir tek uşaklığı öğretemedim!" deyişini hatırladım şimdi mesela...

Şüphesiz bu hizmet sektöründe olan herkesi bağlayan bir mesele (garsonlar alınmamalı). Ben de işimi yaparken suratım sirke satıyorsa isteyen istediğini söylemekte özgür. Di mi?

Not : Suratın sirke satması meselesinin hikayesi de şöyle : Bir parça uydurarak anlatacağım, unuttum çünkü.

Efendim, iki tane esnaf aynı malı satıyorlar. Mal da bal. Fakat biri diğerinden daha çok satış yapıyor. Nedendir acep diye müşterilere sonradan soruyorlar. Müşterilerse hemen hemen hep aynı cevabı veriyorlar. "İkisi de bal satıyor ama birinin ağzından da bal damlarken diğerinin suratı sirke satıyor!" Yaa...

Hobilerim: Metafizik, pozitif düşünce, nerden geldik nereye gidiyoruz tarzı kitapları hatmede hatmede biraz ukalalık yapacak düzeye geldim.

Fobilerim: Allahtan ...lerim değil. Tek fobim vardı: Klostrofobi. Onu da yendim. O kadar kitabı okumak bir işe yarasındı, di mi? (Bkz. "Hobilerim" bölüm!.)

Bobilerim: Onlar da ...lerim değil. Hayatımda tek köpeğim oldu. Onu da beş aylıkken belediye zehirledi. Arkadaşımla iki kardeş köpeği almıştık. Kardeşini görsün diye arkadaşımın bahçesine götürmüştüm. Bahçesine zehirli et atılmış. Onunki komaya girdi, benimki hastaneye götürürken kucağımda öldü. Bu olay Balmumcu'da oluyor. Nerenin belediyesi olduğunu anlayasınız diye söylüyorum. Şimdi hep beraber bu zehirleme işini gerçekleştiren aşağılık zihniyeti protesto edip, Allah'ın nasıl bilirse yapması için temennide bulunalım. Ne kadar çok insan bunu içinden geçirirse olur çünkü. Bir kitapta "Dualarınıza dikkat edin; gerçekleşebilirler!" der.
Sinema : Sürekli gittiğim bir sinema var, haftada birkaç defa uğruyorum. Sinemaya tapıyorum. 'Ne iş olsa yaparım abi' tavrında ne gelirse kaçırmamaya çalışıyorum. Televizyonda film izlemeyi sevmiyorum. "Film sinemada izlenir" sloganına katılıyorum.

Spor : Rahnetli babam eski spor yazarı Orhan Aldinç. Babamın sporla ilişkisi annemle bize yetti de arttı bile. Nur içinde yatsın.

Sporseverlere (daha doğrusu futbolseverlere) kötü bir haberim var: Tuttuğum takım ... yok mesela :)))

Sevdiğim Yazarlar : Hayatı sahiden özümsemiş, dedikleri ile yedikleri birbirini tutanlar. "Ah! İşte bende böyle düşünüyorum," ya da "Bunu ben demek isterdim," şeklinde düşündürecek kişiler ve yazdıkları ilgimi çekiyor. Yalnız benden bir tek şey istemeyin: İsimlerini....

Korkularım : Ölümden değil ama ölüden korkarım. Saçma olduğunu bile bile korkarım. İftiracı, aşağlık varlıklardan da korkarım. Hayatta bir tane unutamayacağım sıkı bir haksızlığa uğramıştım.-Güncellerken hatırladım bi tane daha var onu da sonra anlatırım-(Aşkla meşkle ilgisi yok bu arada eski sevgililer heveslenmesin bizden bahsedecek diye. Aşkla ilgili haksızlığa uğradığımı hiç düşünmedim. Aşkda hakedişler olmuştur iki taraflı.) Bunu size daha sonra kitabımda anlatacağım, söz.

Ayşegül'ün Günlüğü:

Önce günümü planlarım. Beni arayanları aramaya çalışırım., e-maillere vakitlice cevap vermeye gayret ederim .Gönderilen e-maillerin Uslûbuna dikkat ederim laubali olanları iki satırdan fazla okumam çöpe atarım.Kahvaltı etmeye bayılmasam da birşeyler yemenin iyi olacağını bildiğimden ufak tefek birşeyler yerim. Sonra, dışarda işlerim varsa dışarı çıkarım. Bu arada araba kullanmayı hiç sevmediğimi söylemem lazım. "Şoför tut," diyorsanız, düşünmedim mi sandınız diye cevap veririm. Ben dert icat eden bir kadın tipiyim. Şimdi, o şoför işi olmadığında nerde duracak? Bunun yazı ve kışı var, di mi? Problem yaparım. Çözsem altında kalırım.

TV ile aram bir iyi bir kötüdür. İyi olduğu zaman büyülenmiş gibi karşısına geçip herbir şeyi seyrederim. Zapsız bir hayat düşünemem mesela.

Benim için lüks evde başlar. Yorgunluğumu sırtüstü yatıp tavana bakarak atarım. Hiçbir şey yapmamak ya da salak salak zap yapmak insanın beynini boşaltır. Geceleri hiç de sandığınız gibi sokaklara atmam kendimi. Beni, hani "o tip" yerlerde, pek göremezsiniz. Hani büyük büyük mekanlar oluyor, herkes birbirine bakıyor. Tek girip çift çıkıyorsun falan...

Erken uyumaya çalışırım.
Saat 06:00'da uyanıp kitap okurum, sonra gene yatarım. Eh, kalkınca ne yaptığımı artık biliyorsunuz.

İŞİM GÜCÜM

ALBÜMLERİM;

1988 ... Ve Ayşegül Aldinç

Albüm Adı :... Ve Ayşegül Aldinç
Yapım Firması : EMI-KENT
Albüm Şarkıları :
Kara Sevda
Hayır
Sen Güneşten Önce Gel
Bir Kız
Anlatmak İstediğim Bazı Şeyler Var
Böyle Bırakma
Gözlerin Su Yeşili
Bir Bahar Aşıksın
Gülbeyaz
Farketmez
Mavi Maviydi Gökyüzü
Yolla Yolla

1991 SORMA

Albüm Adı :Sorma
Yapım Firması : BAY MÜZİK
Albüm Şarkıları :
Oldum Olası
Aşk'ı Muhabbet
Gelmeyeceğim
Sorma
Yapma N'olursun
Ne Güzel
Nenni
Delip De Geçer
Ah Sevdiğim
Şık Latife

1993 ALEV ALEV

Albüm Adı :Alev Alev
Yapım Firması : TEMPA-FONEKS
Albüm Şarkıları :
Alev Alev
Al Beni
Hadi Söyle
Günahkar Yaz
Hoppa Hoppa
Yanlışsın
Şimdi İkimiz
Yeniler
Sebep Olma
Aşk Denen İllet

1995 SÖZE NE HACET

Albüm Adı :Söze Ne Hacet
Yapım Firması : TEMPA-FONEKS
Albüm Şarkıları :
Alimallah
Durumumu Anla
Beni Hatırla
Deli Dolu
Anladım Ben Seni
Haydi Rastgele Gönlüm
Veda
Bekletme
Affetme Beni
Söze Ne Hacet

2000 NEFES

Albüm Adı :Nefes
Yapım Firması : KISS MÜZİK
Albüm Şarkıları :
Aylardan Mayıs
Verdim Gönlümü
Ben Kimselere Yar Olmam
Son Fasıl
Ağır Ağbim
Gözlerin Su Yeşili (Cd Extra)
Nefes
Güle, Güle
Haber Yok
Ağıt
Şikayetim Yok
Kara Sevda 2000 ( Cd Extra )

SİNEMA;

1987 "Katırcılar"

Film Adı : Katırcılar
Yönetmen : Şerif Gören
Senaryo : Hüseyin Kuzu
Oyuncular : Kadir İnanır, Ayşegül Aldinç.

1989 "Yağmur Kaçakları"

Film Adı : Yağmur Kaçakları
Yönetmen : Yavuz Özkan
Senaryo : Yavuz Özkan
Oyuncular : Tarık Akan, Ayşegül Aldinç.

1989 "Kara Sevda"

Film Adı : Kara Sevda (Video film)
Yönetmen : Samim Değer
Senaryo : Erdoğan Tünaş
Oyuncular : Ayşegül Aldinç, Yaşar Alptekin.

1990 "Yeşil Bir Dünya"

Film Adı : Yeşil Bir Dünya
Yönetmen : Faruk Turgut
Senaryo : Gülin Tokatlı
Oyuncular : Ayşegül Aldinç, Tolga Savacı.

1994 "Ağrıya Dönüş"

Film Adı : Ağrıya Dönüş
Yönetmen : Tunca Yönder
Senaryo : Haluk Şahin
Oyuncular : Haluk Kurdoğlu, Can Gürzap, Ayşegül Aldinç

1995 "Gerilla"

Film Adı : Gerilla
Yönetmen : Osman Sınav
Senaryo : Osman Sınav
Oyuncular : Ayşegül Aldinç, Mehmet Aslantuğ, Fikret Hakan.

1996 "Deniz Bekliyordu"

Film Adı : Deniz Bekliyordu
Yönetmen : Sunar Kural Aytuna
Senaryo : Sunar Kural Aytuna ve Mehmet Tekirdağ
Oyuncular : Payidar Tüfekçioğlu, Şebnem Doğruer, Ayşegül Aldinç, Fikret Kuşkan, Nilüfer Açıkalın.

2000 "Kahpe Bizans"

Film Adı : Kahpe Bizans
Yönetmen : Gani Müjde
Senaryo : Gani Müjde
Oyuncular : Mehmet Ali Erbil, Cem Davran, Ayşegül Aldinç, Nurseli İdiz, Hande Ataizi, Demet Şener, Sümer Tilmaç, Günay Karacaoğlu, Şencan Güleryüz.

2000 "Güle Güle"

Film adı : Güle Güle
Yönetmen : Zeki Ökten
Senaryo : Fatih Altınöz
Oyuncular : Zeki Alasya, Metin Akpınar, Şükran Güngör, Yıldız Kenter, Ayşegül Aldinç, Nilüfer Açıkalın

“2000 "Hayal Kurma Oyunları”

(2000’de başlayıp 2004’te bitebilldi

Cekim görüntülerinden 40 kutu kadarı yıkama esnasında yandı tekrar çekildi. Sinemalarda gösterilmemesine karşın 2004’te Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde İstanbul halk oyu ile en iyi film ödülü aldı Adana Altın Koza Film Festivalinde 2005’de tamamı sivil toplum örgütleriniden oluşan jüri üyelerinin seçimiyle yine halk oyu ile “en İyİ Film ödülünü aldı. İstanbul Film Festivali’nde gösterimi yapıldı.)
ı
Film Adı : Hayal Kurma Oyunları
Yönetmen : Yavuz Özkan
Senaryo : Yavuz Özkan
Oyuncular : Tarık Akan, Ayşegül Aldinç, Serap Aksoy, Pelin Batu, Kayra Şenocak, Mehmet Günsür, Mert Gür.

DİZİ FİLMLER;

1986 "Acımak"

Film Adı : Acımak
Yayın Organı : TRT
Yönetmen : Orhan Aksoy
Senrayo : Reşat Nuri Güntekin'in romanından Orhan Aksoy senoryolaştırdı.
Oyuncular : Ediz Hun, Ayşegül Aldinç.

1992 "Taşların Sırrı"

Film Adı : Taşların Sırrı
Yayın Organı : Star TV
Yönetmen : Yusuf Kurçenli
Senaryo : Burçay Önger
Oyuncular : Tarık Akan, Ayşegül Aldinç.

1994 "Aziz Ahmet"

Film Adı : Aziz Ahmet
Yayın Organı : ATV
Yönetmen : Orhan Oğuz
Senaryo : Uğur Yücel
Oyuncular : Uğur Yücel, Ayşegül Aldinç.

1995 "Yorgun Savaşçı"

Film Adı : Yorgun Savaşçı
Yönetmen : Tunca Yönder
Senaryo : ?
Oyuncular : Can Gürzap, Lale Mansur, Ayşegül Aldinç (Konuk Sanatçı)

2000 “AŞK VE GURUR”

Film Adı : Aşk Ve Gurur
Yayın Organı : STAR TV
Yönetmen : Aydın Bulut
Senaryo : Nuran Devres
Oyuncular : Yıldız Kenter,Can Gürzap, Ayşegül Aldinç,Nejat İşler,Burak Sergen...

2002 “EFSANE”

Film Adı : Efsane
Yayın Organı : STAR TV
Yönetmen : Tamer İpek
Senaryo : Tayfun Güneyer
Oyuncular : Şemsi İnkaya, Ayşegül Aldinç...

2004 “SON YAPRAK”

Film Adı : Son Yaprak
Yayın Organı : TRT 1
Yönetmen : Alparslan Bozkurt
Senaryo : Ömer lütfü mete
Oyuncular : Ayşegül Aldinç,Yusuf Sezgin, Alev Gürzap, Umut Sezgin, Seçil Mutlu, Şencan Güleryüz..


2006 ”MİSİ”
Film adı: Misi
Yayınlandığı yer: ATV
Senaryo: Özgür Evren
Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Ayçim İnci. Ayşegül Aldinç,Ege Aydan, Sadık Gürbüz, Engin Şenkan


MÜZİKAL;

Müzikal Adı : Müzikallerden Seçmeler(Turkish Cavelcade)

Oyuncular : Haldun Dormen, Erol Evgin,Ayşegül Aldinç, Ruhsar Öcal, Halit Ergenç (1999’dq Londra’da özel istek üzerine tasarlanıp sahnelendi)

KİTAPLARIM;

Kitap Adı : Ayşegül Kitapta
Yayınevi : Parantez yayınları.

Diplomasında "Seramik Sanatçısı" yazıyor.

"Mesleğin ne?" diye sorduklarında "Şarkıcı ve oyuncuyum" diyor.

Küçüklüğünden beri eli kalem tutardı da bu konuda elinden tutanı olmadığı için bu yönü gizli ve kapağı da kapalı kaldı.

Şimdi üç yıldır köşe kapmaca oynuyor.

Ayşegül Okulda
Ayşegül Sahnede
Ayşegül Beyazperdede
Ayşegül Gazetede
ve son olarak "Ayşegül Kitapta".

Açın bakalım sayfaları, sahiden kitapta mı ?

Ayşegül'ün notu:

Kitaptaki yazılar 1998 - 2000 arası Sabah Gazetesindeki köşemde yer alan yazılardan bazılarını kapsamaktadır. Bilginize.... A.A.

Orhan KURAL 'ın editörlüğünü yaptığı SEFERNAME 1-2 kitaplarında birer Gezi Öyküm yayımlandı...

ÖDÜLLERİM;

1981
Eurovision Şarkı Yarışması
Türkiye Birinciliği ('Dönme Dolap'-Modern Folk Üçlüsü'yle)
Türkiye Üçüncülüğü ('İstanbul İstanbul')

1990
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı Ve Ayşegül Aldinç albümüyle
Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı Ödülü

1991
Kıbrıs Gazeteciler Derneği
Yılın En İyi Sanatçısı Ödülü
(Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı Ödülü)
1995
Magazin Gazetecileri Derneği 'Gerilla' adlı film ile
Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü

1995
Adana Altın Koza Film Festivali Gerilla adlı film ile
Yılın En İyi Kadın Oyuncusu





Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com