Muhterem Şahin
bürokrat, yazar



1970 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Davulbaz köyünde doğdu. İlkokulu köyünde; ortaokulu ve liseyi Akdağmadeni İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Lisans tezini “Bahaettin Karakoç ve Poetikası” üzerine yaptı.

Çınar Gençlik dergisi’nin yayın koordinatörü, Akdağmadeni'nin Sesi dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüttü. Bir süre Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı’nın genel merkez müdürlüğünü yaptı. Ankara'da ve İstanbul’da yayın yapan Bayrak FM’de “Şadırvan” ve “Gönül İklimi” adında edebiyat, sanat ve şiir programları hazırlayıp sundu.

Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine, Mersin-Gülnar Lisesi'nde başladı. Aksaray’da, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlarına bağlı Bilge Erkek Öğrenci Yurdu'nun müdürü oldu. Aksaray’da İstanbul; Çorum’da Final, Uğur, Birey Dershanelerinde; Amasya’da Bahçeşehir Kolejinde öğretmenliğe devam etti. Serdem Yayınları’nı kurdu, yönetim kurulu başkanı olarak KPSS, ÖSS ve LGS’ye yönelik deneme sınavları, soru bankaları, testler ve çeşitli dokümanlar çıkardı.

Bayrak, Çınar, Güneysu, İnsanlığa Çağrı, Gençliğin Sesi (Kültür Bakanlığı yayını), Ortak Çizgi, Diyanet Çocuk (Diyanet İşleri Başkanlığı yayını), Gürses, Akdağmadeni'nin Sesi, Milli Gazete, Erciyes, Altınoluk, Yeni Asya, Gündüz, Şafak Çocuk, Sızıntı, Sevgi Yolu, Maki, Birikim ve Aşkın E Hâli gibi dergi ve gazetelerde şiirleri, denemeleri, hikâyeleri yayımlandı.

Güneysu (Osmaniye), Diyanet (Ankara), Çınar (Ankara, Bursa), Sürmeli (Yozgat) ve Kızılırmak (Osmancık) Şiir Şölenlerine katıldı. “Burası Bozok Yaylası” ve “Son Ders” adlı şiirleri yarışmalarda birinciliğe layık görüldü. Dolunay Şiir Antolojisi, Yozgat Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi, Günümüz Şairleriyle Gülşende Hasbihâl (Mülakatlar), Sevgi Yolu Şiir Antolojisi, Yazarlar ve Şairler Sözlüğü adlı antoloji ve kitaplarda hakkında yazılar yazıldı.

Mersin-Gülnar’da başlayıp Aksaray, Çorum, Amasya’da devam eden Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine Çorum-Osmancık Lisesi’nde nokta koydu. Sosyal Güvenlik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine uzman olarak geçti. SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü V. (Eğitim Merkezi Müdürü) olarak görev yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda (ÇSGB) Yayın ve İletişim Daire Başkanı oldu. Bakanlık adına yayımlanan “ÇSGB Bülten” ve “Çalışma Dünyası” (hakemli dergi) adlı iki farklı derginin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. “2013 Yılında Bakanlığımız” adında 10 dakikalık bir tanıtım filmi hazırladı.

İngilizce, Arapça, Osmanlıca ve Farsça eğitimi gördü. Sevda Hanım’la evli olup Ayşenur Dolunay, Beyza Hilal, Yağmur Filiz ve Ahsen Yıldız adında dört kızı var.

ESERLERİ:
1-Yüreğim Yayla Çiçeği (Şiir, 2. baskı 2008)
2-Türkçe Soru Bankası (KPSS’ye hazırlık, 2009)
3-Güneşe Akan Nehir (Müşterek yayın, antoloji, 2011)
4-Nehirler ve Köprüler (Deneme-makale, baskı aşamasında)





www.biyografi.net (Binlerce Biyografi)