Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Yücel Altunbaşak

TÜBİTAK Eski Başkanı


akademisyen



1971 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. İzmir Fen Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 1992 yılında doktora eğitimi için ABD'ye gitti. Mezuniyet sonrası 1996 yılında Hewlett-Packard'ın Silikon Vadisi'ndeki Palo Alto Araştırma Laboratuvarları'nda araştırmacı mühendis olarak çalıştı. Aynı zamanda Stanford Üniversitesi'nde danışman yardımcı doçent olarak görev yaptı.

Silikon Vadisi'nde üç sene çalıştıktan sonra akademiye geçti. 1999 yılında Georgia Institute of Technology'de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe başladı. 10 sene GATECH'de görev yaptı. Bir yandan da endüstri ile çok yakın bir çalışma yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma Altunbaşak'ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına başladı. 2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi'nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 yılında Vestel ile çalışmaya başladı. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, LCD TV'ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülen "Pixellence" markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etti.

Uluslararası alanda Sayısal İşaret İşleme üzerine yaptığı akademik çalışmaları ile adından söz ettirdi. 2009-2011 yılları arasında TOBB ETÜ'nün rektörlüğünü yürüttü.

Sanayi ve devlet tarafından desteklenen projelerde 19 doktora öğrencisi ile birlikte çalıştı. Araştırmaları bugüne kadar 170'den fazla makale ve 40'dan fazla patent/patent başvurusu ile sonuçlandı. Bazı buluşları hâlihazırda lisanslanmış ve çeşitli ürünlere girmiştir.

Kurucu ve danışman olarak yeni kurulan teknoloji şirketleriyle aktif olarak ilgilenmektedir. Alanının prestijli dergilerinde editörlük ve mesleki örgütlerde başkanlık yapmaktadır. Çok sayıda akademik onur, ödül ve taltifleri bulunmaktadır.

2009 yılının Temmuz ayından TÜBİTAK Başkanlık görevini üstlendi.




HABER

Yerli işletim Pardus'un yeni sürümü çıktı
sondevir 24 Mart 2013

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi Pardus'un 2013 sürümü yarın kamu, KOBİ ve özel sektörün kullanımına sunulacak. Yeni sürümle birlikte Pardus portal platformu ve çağrı merkezi de hizmete girecek.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, 2003 yılında hayatımıza giren Pardus işletim sistemi, şimdiye kadar 5 ana ve 2 kurumsal sürümüyle kullanıcılarıyla buluştu. TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde yürütülen Pardus projesi, kamu kurumlarıyla yakın çalışma ortamı oluşturulması amacıyla geçen yıl Ankara'daki TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) bünyesine taşındı.

Kamu kurumları ve KOBİ'lerin güvenle kullanabileceği, yüksek performanslı, Türkçe destekli uygulamaların barındığı, sürekli güncel ve güvenli tutulan, düşük maliyetli, işlevsellik ve görselliğin ön planda olduğu bir işletim sistemi hedefleyen ULAKBİM, Pardus 2013 sürümünü tamamladı. 32 ve 64 bit mimarilerde paylaşılacak kararlı sürüm, kamu kurumları ve KOBİ'lere hitap ediyor.

Yeni sürümde, ev kullanıcıları için de ihtiyaçlara cevap verebilecek çok sayıda yazılım bulunuyor. Ev kullanıcıları, kurumsal sürüm üzerine istedikleri uygulamaları ekleyerek özelleşmiş işletim sistemine sahip olabilecek.

-Pardus 2013, yarın kullanıma sunuluyor-

Pardus'un son sürümü, yarın TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın katılacağı basın toplantısıyla tanıtılacak.

TÜBİTAK ULAKBİM binasındaki basın toplantısının ardından Pardus'un 2013 sürümü, saat 12.00 itibariyle kullanıma sunulacak. Yeni sürümle birlikte portal platformu ve danışma hattı da hizmete girecek.

Pardus portal, kamu ve özel kurumlarla birlikte ev kullanıcılarına yönelik sosyal bir platform oluşturma hedefiyle kuruldu. Portal sürekli yaşayan, güncel tutulan ve etkileşim içinde kullanıcılarıyla bütünleşecek.

Haberler, duyurular, forum, blog, wiki gibi sosyal uygulamaların yanı sıra TÜBİTAK tarafından üretilen tüm belgeler, çağrı merkezine sorulan sorular ve cevapları, Linux dünyasına ilişkin haberler, yeni geliştirilen uygulamalar ve kullanımları, yardım belgeleri, TÜBİTAK tarafından Pardus özelinde geliştirilen uygulamalar ve yol haritaları da portal üzerinden paylaşılacak.

Gelişmiş bir arama motoruyla desteklenen portal, başlangıçta minimum içerikle yayına başlayacak, zaman içerisinde geometrik büyüyen bilgi paylaşım platformu olacak.

-Danışma hattı da hizmete girecek-

Kamu kurumlarına Pardus ile ilgili destek ve çözüm sunulması amacıyla, ''444 5 773 Pardus Danışma Hattı'' da yeni sürümle birlikte hizmete başlayacak.

Danışma hattına ulaşan öneri ve değerlendirmeler yazılım ve yönetim ekibiyle paylaşılacak. Cevaplanamayan istekler ve bilgiler ise portal üzerine aktarılacak ve portal arkasında çalışan uzman mühendisler tarafından cevaplanacak.




HABER

Araştırmaya büyük teşvik TÜBİTAK’tan
Hürriyet 2 Mayıs 2013

TÜBİTAK, bilim insanlarına yayın başına 5 bin liraya kadar teşvik verecek. TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak “Yayın sayısındaki başarıyı kalitede de göstereceğiz” dedi.

TÜBİTAK, akademisyenlerin makale sayısından çok içeriğinde kalitenin arttırılması için araştırmacılara her ay maaş gibi destek verme kararı aldı. Türkiye’deki araştırmacıların uluslararası dergilerde yer alan bilimsel yayınlarında önemli bir artış olmasının yanı sıra kalitenin de arttırılması için bilim insanlarına destek vereceklerini açıklayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, “Yayın sıralamasında 10 yılda 8 basamak birden yükselen Türkiye, yeni dönemde yayınların kalitesine odaklandı. Kaliteli yayın sayısının arttırılması için bilim insanlarına 5 bin liraya kadar teşvik vereceğiz” dedi.

MAKALESİNE ATIF ALANA ÖDÜL

Uluslararası yayın sayıları sıralamasında 2000 yılında 26’ncı sırada yer alan Türkiye’nin 2011 yılında 18’inciliğe yükselme başarısı gösterdiğini açıklayan Prof. Dr. Altunbaşak, Türk bilim insanlarının bu başarısında TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı’nın (UBYT) yazarlara sağladığı teşviklerinde de önemli rol oynadığını belirtti.

Altunbaşak, uluslararası yayın sayısı artışının başarı kalite sıralamasına yeterince yansımadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Yayın kalitesinin göstergesi olan uluslararası atıf sayısı bakımından Türkiye bugün 27’nci sırada yer alıyor. Yayın sayısı sıralamasında 10 yılda 8 basamak yükselen Türkiye, atıf sayısı sıralamasında ise sadece 4 basamak yukarı çıkabildi. Geçmişte birbirine paralel olarak artan iki kategori arasındaki makas giderek açıldı. Yayın sayısı artışındaki başarının kaliteye de yansıması için önemli bir adım attık. UBYT programının geçmiş 20 yıllık verilerini tek tek analiz ettik, programı yeniden tasarlayarak yayın kalitesinin arttırılması amacıyla yazarlara yapılan ödemeleri önemli ölçüde yükselttik.”

Prof. Dr. Altunbaşak, kaliteli yayınları teşvik eden bir yapıya dönüştürülen Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı’na göre, uluslararası temel atıf dizinleri tarafından taranan dergilerin çeşitli parametreler kullanılarak değerlendirileceğini söyledi. Başkan Altunbaşak, “Dergilerde yer alan yayınlara, kalite puanlamasına göre 500 ile 5.000 TL arasında değişen teşvikler verilecek. Program dünden itibaren uygulamaya konuldu” dedi.

TEŞVİK 4 KATINA ÇIKTI

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Altunbaşak, 1993 yılından itibaren bilim insanlarına verdikleri teşvik miktarını yapılan değişiklikler ile 4 katına kadar çıkardıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Geçmişte yayınlar Fen ve Sosyal Bilimler olarak iki ayrı kategoride değerlendiriliyordu. Kategorilerin altında ise A, B ve C grupları yer alıyordu ve teşvik miktarı bu gruplara göre belirleniyordu. Yani 80 puan alan ile 100 puan alan aynı grupta yer alıyor ve aynı teşvik miktarına layık görülüyordu. Yeni sistemde iki ana kategori ile birlikte gruplar da kaldırıldı. Böylece yayın hangi dergide yer almışsa ona göre puanlandırılacak ve puan başarısına göre teşvik alacak.”







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com