Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Fazıl  Duygun

gazeteci, yazar



1968 yılında Adana'da doğdu. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdi. Sonra ODTÜ ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam etti.

Gazeteciliğe 1989 yılında, Ülkücü Gençliğin sesi “Bizim Ocak” dergisinde başladı. 1991 yılından itibaren, haftalık Taraf dergisi Ankara Muhabiri oldu. Ak Zuhur, Akıncı Yolu, Tahkim, Bediiyyat ve Akademya dergilerinde, yazar ve tercüman olarak çalışmalarda bulundu.

Röportajlar başta olmak üzere, Siyasi, İktisadî ve akademik çözümlemeler tarzında yazılar yazdı. 1996-1999 yılları arasında İstanbul Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’de (İGDAŞ) tercüman olarak çalıştı. 2000 yılından itibaren, fiili sorumluluğunu üstlendiği Haberci, Yeni Nizam, Beklenen Nizam, Aylık ve Baran dergilerinde sorumlu yazıişleri müdürü, editör veya haber müdürü olarak çalıştı.

Gazeteciliğe profesyonel olarak Taraf dergisinde başladı. 1991-1993 yılları arası TBMM’de Taraf dergisi Ankara muhabiri olarak çalıştı, röportajlar gerçekleştirdi. Taraf'ın kapatılmasının ardından, yayın hayatına atılan Akıncı yolu ve Tahkim dergilerinde faal olarak yazmaya devam etti. Bir dönem, gerçekleştirdiği konferans serileriyle Türkiye gündemine oturan Akademya Dergisinde, çeşitli mevzularda yazılar yazdı ve bazı siyasî makaleler tercüme etti.

Sevil Nuriyeva, Markar Esayan, Hasan Köni, Fikret Başkaya, Alev Alatlı, Abdullah Çiftçi, Nuray Mert, Selahattin Demirtaş, Haşmet Babaoğlu, Halit Refiğ (merhum), Hasan Ünal, Mahmut Çetin, Temel Demirer, Ömer Lütfi Mete (merhum) Ece Temelkuran, Yusuf Kaplan, Turan Kışlakçı, Ferruh Sezgin, Mustafa Özcan, Suat Parlar, Anıl Çeçen, Yusuf Kaplan, Avni Özgürel, Nevzat Kösoğlu, Av. Doğan Yıldırım, İsmail Cengiz, Talat Enveroviç, Cem Sancar v.s. gibi Türkiye’nin önde gelen, düşünce adamı, gazeteci, yazar, sanat, siyasetçisiyle yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Yine, Filistin ve Sudan Büyükelçileriyle röportajlar gerçekleştirdi. 2012 yılında, 2 ay kaldığı Venezuella/Caracas’ta ise, Tatiana Villages (ANTV), Venezuela Devlet Radyosu (RNV) Radio Nationalle de Venezuela (Venezuela Milli Radyosu), Tele-Sur radyo, Alba Raido gibi ülkenin önde gelen tv ve radyo programlarında canlı yayınlara çıktı. Lübnan, Suriye, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, vs. Türkiye ve bölgenin önde gelen gazeteci, fikir, siyaset, iktisat ve sanat adamlarıyla röportajlar gerçekleştirdi. 16 yıl devam eden olan bu röportajları, 5 cild halinde yayınlamak üzere kitaplaştırmaya başladı.

Büyük haber sitelerinde, gazeteci- yazar ve tercüman olarak çalıştı.(Timeturk 2010 yılı başı). Star açık Görüş’te (https://www.star.com.tr/acik-gorus/) yazıları yayınlandı. Birçok Türk televizyonunda canlı yayınlara katıldı.

İçinde yaşadığımız küresel ekonomik krizin gerçekleşeceğini neredeyse, günü gününe tahmin ettiği yazılarıyla; krizin daha emarelerinin bile görünmediği birkaç yıl öncesinden başlayarak ve çöküşün yaşanacağı yaklaşık tarihi vererek, dünyanın içine düştüğü bunalımı irdeledi.

ESERLERİ:

İlk kitabı, 2010 yılında yayınlanan röportajlar serisinden “Sen Yıkmazsan Yıkılmaz”.

Arkasından 2011 yılında, Kumandan Carlos’la gerçekleştirdiği haftalık röportajları kitaplaştırdığı “Söz Çakal Carlos”ta yayınladı.

Üçüncüsü ise, Kuzgun Yayınevi tarafından basılan ve Filistin konusunda uluslararası tercümeleri içeren “Filistin Değil, İsrail Sorunu” başlıklı kitap.(2015)

Röportajlar kitabı, 2004-2010 arası editörlüğünde bulunduğu ve kurucularından biri olduğu Aylık dergisi ile; 2,5 yıldır kurucu haber müdürlüğünde bulunduğu haftalık Baran Dergisi ve daha sonra Time Türk, nabizhaber.com, turkiyetime.com ve dunyatime.com, Manset24.com, Bolgepostasi.com gibi değişik siteler için gerçekleştirdiği röportajlardan oluşmaktadır.

Büyük haber sitelerinde, gazeteci-yazar ve tercüman olarak çalıştı.(Timeturk 2010 yılı başı) 2000-2012 yılları arasında FETÖcüler tarafından tam 30 defa gözaltına alındı ve sekiz defa hapse girdi, toplam 2,5 yıla yakın hapis ve gözaltı yattı.

2012 yılında, Venezuella’ya gitti, orada 2 ay kaldı. Birçok tv ve radyo kanalına röportaj verdi, röportajlar gerçekleştirdi. Başkan Chavez yönetimi ve dostlarıyla, özellikle oradaki Lübnan ve Suriye kökenli Araplarla bir çok diyaloğu oldu.

Yine aynı yıl Temmuz ayında, yani Suriye’de savaşın kızışmaya başladığı, 2012 yılında; Ürdün, Lübnan ve Suriye’de 30 gün kaldı. Beyrut’ta, İslami Cihad’dan Ebu Visam, Nakşi Şeyhi Abdunnasır Cibril, av. Hani Süleyman, Türkiye Tarihi uzmanı Muhammed Nureddin, Timur Göksel gibi önemli şahsiyetlerle röportajlar gerçekleştirdi. Yine Şam’da, El-Vatan Gazetesi yazarı Tahsin Halebi ve Şam Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Dr. Ebu Abdullah Bey'le röportajlar gerçekleştirdi.

2014 yazında yine Şam’a gitti, buradaki Filistinliler ve Sünni kökenli yazarlarla görüştü, röportajlar gerçekleştirdi. Ezici çoğunluğu oluşturan Şam’daki Sünnilerin nabzını tutmaya çalıştı.

2013 ve 2015 yılları arasında seyahat ettiği Kırgızistan’da, toplam 45 gün kaldı ve orada birçok gazeteci ve siyasi kişilikle görüştü, ülkeyi bir baştan bir başa gezdi ve gözlemlerini yayınladı.

2018 Yılında, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Ülkenin önde gelen gazeteci ve siyasetçileriyle görüştü, röportajlar gerçekleştirdi.

Yine 2018 yılı Nisan ayında, Rusya Federasyonu, Balkar-Kabardey Cumhuriyeti'ne gitti. Burada, 74 yıl önceki Stalin zulmünden sağ kalan ve sürgüne gönderilmiş olan Ahıska Türkleriyle 15 gün birlikte kaldı, onların hayatını inceledi.

Türki siyaseti üzerindeki küresel projeler ve bu projelerde yer alanlar hakkında yazdığı dosyalarla oldukça büyük ses getirdi. Sosyal medyada oldukça etkin olan Duygun, Türkiye’ye karşı karalama kampanyası yapan iç ve dış odaklara karşı, kamuoyunu bilgilendirmek için yoğun çaba göstermektedir.






KENDİ DİLİNDEN HAYATI

1968 yılında Adana'da doğdum. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdi. Sonra ODTÜ ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam ettim.

Gazeteciliğe, Bizim Ocak dergisinde başladı. 1991 yılından itibaren haftalık “İBDA”cı çizgide yayınlanmakta olan Taraf dergisi Ankara Muhabiri oldum. Ak Zuhur, Akıncı Yolu, Tahkim, Bediiyyat ve Akademya dergilerinde, yazar ve tercüman olarak çalışmalarda bulundum.

Siyasi, İktisadî ve akademik çözümlemeler tarzında yazılar yazdı. 1996-1999 yılları arasında İstanbul Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’de (İGDAŞ) tercüman olarak çalıştım. 2000 yılından itibaren, fiili sorumluluğunu üstlendiğim Yeni Nizam, Beklenen Nizam, Aylık ve Baran dergilerinde sorumlu yazıişleri müdürü, editör veya haber müdürü olarak çalıştım.

Defalarca ve ısrarla “Türkiye, Osmanlı Devleti gibi, Doğu Türkistan’dan, Adriyatik Denizi’ne ve Fas’a kadar, Müslüman Türk milletine ve İslâm âlemine liderlik edecek şekilde tarihî misyonunu tekrar üstlenmek zorundadır, şartlar Türkiye’yi buna zorluyor” diyen, dünyaca meşhur eylemci Çakal Carlos’un (Ilich Ramirez Sanchez) Türkiye’deki tek yetkili temsilci gazetecisiyim.

Gazeteciliğe, ciddî olarak Taraf dergisinde başladım diyebilirim. 1991-1993 yılları arası T.B.M.M’de Taraf dergisi Ankara muhabiri olarak gerçekleştirdiğim veya vesile olduğum 40 civarındaki röportaj, benim gazetecilik sevdamı ateşledi diyebilirim. Taraf'ın kapatılmasının ardından, yayın hayatına atılan Akıncı yolu ve Tahkim dergilerinde faal olarak yazmaya devam ettim. Bir dönem, gerçekleştirdiği konferans serileriyle Türkiye gündemine oturan Akademya Dergisinde, çeşitli mevzularda yazılar yazdım ve bazı siyasî makaleler tercüme ettim.

Kitablarım:

Sen Yıkmazsan Yıkılmaz
Fazıl Duygun
Bilge Karınca Yayınları
İskanbul 2010
Söz Çakla Carlos’ta, 2011, Tahkim yayınları

Röportajlar kitabım, bir dönem editörlüğünde bulunduğum ve hâlen yayınlanmakta olan Aylık dergisi ilâ 2,5 yıldır haber müdürlüğünde bulunduğum haftalık Baran Dergisi ve daha sonra TimeTürk, Adımlar Dergisi.com gibi, Turkiyetime.com ve dunyatime.com gibi değişik siteler için gerçekleştirdiğim, röportajlardan oluşmaktadır.

Hasan Köni, Fikret Başkaya, Alev Alatlı, Hüsnü Mahalli, Mehmet Bekaroğlu, Nuray Mert, Selahattin Demirtaş, Haşmet Babaoğlu, Halit Refiğ (merhum), Hasan Ünal, Mahmut Çetin, Temel Demirer, Gültekin Avcı, Ömer Lütfi Mete (merhum) Ece Temelkuran, Ferruh Sezgin, Mustafa Özcan, Suat Parlar, Anıl Çeçen, Yusuf Kaplan, Avni Özgürel, Nevzat Kösoğlu, Av. Doğan Yıldırım, İsmail Cengiz, Filistin ve Sudan Büyükelçileri, Venezuella, Lübnan, Suiye, Kırgızistan vs. Türkiye ve bölgenin önde gelen gazeteci, fikir, siyaset, iktisat ve sanat adamlarıyla gerçekleştirdiğim ve 10 yıldır yaptığım bu röportajları 5 cild halinde yayınlamak üzere kitaplaştırdım.

Akademik çalışmalarımı içeren bir kitabımı da yayına hazırladım. İçinde yaşadığımız küresel ekonomik krizin gerçekleşeceğini neredeyse, günü gününe tahmin ettim diyebilirim. Krizin daha emareleri bile görünmediği birkaç yıl öncesinden başlayarak ve çöküşün yaşanacağı yaklaşık tarihi vererek, dünyanın içine düştüğü bunalımı irdeledim.
Kitabımın adını “Sen Yıkmazsan Yıkılmaz” olarak koydum.

2011 yılında, Kumandan Carlos’la hâlen devam ettiğimiz haftalık röportajları kitaplaştırdım ve “Söz Çakal Carlos”ta ismiyle yayınladım. Büyük haber sitelerinde, gazeteci- yazar ve tercüman olarak çalıştım(Timeturk 2010 yılı başı) . 2001-2011 yılları arasında tam 30 defa gözaltına alındım ve sekiz defa hapse girdim, toplam 2,5 yıla yakın hapis ve gözaltı yattım. 2011 yılında, Venezuella’ya gittim, orada 2 ay kaldım. Bir çok tv ve radyo kanalına röportaj verdim, kendim röportajlar gerçekleştirdim. Başkan Chavez yönetimi ve dostlarıyla, özellikle oradaki Lübnan ve Suriye kökenli Arablarla bir çok diyaloğum oldu.

Yine aynı yıl Temmuz ayında, Lübnan ve Suriye’de 20 gün kaldım. Beyrut’ta, İslami Cihad’dan Ebu Visam, Nakşi Şeyhi Abdunnasır Cibri, av. Hani Süleyman, Türkiye Tarihi uzmanı Muhammed Nureddin, Timur Göksel gibi önemli şahsiyetlerle röportajlar gerçekleştirdim. Yine Şam’da, El-Vatan Gazetesi yazarı Tahsin Halebi ve Şam Stratejik Araştırmalar merkezi Müdürü Dr. Ebu Abdullah beyle röportajlar gerçekleştirdim.

Bu yıl Kırgızistan’da 2 hafta kaldım ve orada bir çok gazeteci ve siyasi kişilikle görüştüm, gözlemlerimi yayınladım.







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com