Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Saffet Ulusoy ( 1930)

işadamı


Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Eski Başkanı




1930 yılında Trabzon'un Of ilçesi Çamlık Köyü'nde doğdu. İlköğreninimini Of'ta gördü. 1944-1945 yıllarında babası Mehmet Bahattin Ulusoy'un yanında çalışma hayatına atıldı. 1961 yılında Trabzon Şoförler Cemiyeti İkinci Başkanlığı, 1972 yılında da Trabzon Belediyesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 1980 yılında merkezi İstanbul'da bulunan Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) Başkanlığına seçildi. Evli ve beş çocuk babası. 23 Şubat 2012 tarihinde vefat etti.





HAKKINDA YAZILANLAR

1944-1945 yılında babası Mehmet Bahattin Ulusoy'un yanında çalışma hayatına başladı. 1946 yılında otobüs işletmeciliğine geçen Saffet Ulusoy , böylece taşımacılık sektörüne adım attı. 1974 yılında iş yaşamını İstanbul'a nakleden Saffet Ulusoy karayolu ile uluslararası yük taşımacılığı, otobüs işletmeciliği ve turizm faaliyetlerine önem vererek büyük operasyonları başlatmıştır.

Ulusoy şirketlerinin 58. Kuruluş Yıldönümü'nde Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. bünyesinde toplanmasında, yeni ve modern bir merkeze taşınmasında büyük katkıları olmuştur. Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. bünyesinde 25'den fazla şirketin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını da yürüten Saffet Ulusoy, hemen her yıl düzenlenen, Türkiye'ye en çok döviz getiren kuruluşlara verilen ödülleri almaktadır.

Tüm bu yoğun iş yaşamının yanı sıra 1961 yılında Trabzon Şöförler Cemiyeti 2. Başkanlığı, 1972 yılında Trabzon Belediyesi Reis Vekilliği, 1981-2001 yılları arasında , aralıksız 20 yıl Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığı'nı yapan Saffet Ulusoy, 1993 yılından beri son teknolojiye sahip 11 adet gemisi bulunan UND Ro- Ro İşletmeleri Başkanlığı'nı da sürdürerek ve bu alanda çalışan rakip 150 kadar taşımacıyı bir araya getirerek bir ilki başarmıştır.

Saffet Ulusoy, Ro - Ro alanındaki uluslararası başarısı nedeniyle Italya'nın en büyük onur ödülü olan "Commendatore" nişanına layık görülmüştür. Aynı zamanda 2002 yılında kurulan RO - DER Derneğini'nin de başkanlığında bulundu. Ayrıca 18 Ocak 2002 tarihinde Almanya Flenburg şehrinin Valisi ve Belediye Başkanı tarafından şehrin tershanesine verilen Ro -Ro gemileri sipariş ve iflas etmekte olan tersanenin faal duruma geçmesi nedeniyle "Liyakat Nişanı" ile ödüllendirilmiştir.

Aktif iş yaşamından vakit buldukça anılarını kaleme alan Saffet Ulusoy'un "Ben Demiştim" adlı yayımlanmış bir de kitabı vardır. 1954 yılında Of'un tanınmış ailesi Sarallar'dan Aziz Saral'ın kızı Süreyya Hanım ile evlenen Saffet Ulusoy'un Selma, Haluk, Sevim, Berrin ve Sevilay adlarında beş çocuğu vardır. Çocuklarından Haluk Ulusoy Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yaptı.




ULUSOY HOLDİNG

Sal'dan dev filolara...

1920'li yıllar...

Genç Cumhuriyet'in filizlendiği yıllar..Kuruluş idealinin coşkusu var ancak ülke hala yokluklarla boğuşuyor; yıllar süren savaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor. Karadeniz'in çalışkan, zeki ve girişimci halkı, verimli fakat sarp topraklarda, fındık, mısır, narenciye yetiştirerek, balıkçılık yaparak, el tezgahlarında Rize bezi ve peştamal dokuyarak ayakta kalmaya çalışıyor. Ne var ki, yol ve araç yokluğu, Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi, onların da çaresiz bırakmıştır.

Dışarıyla tek bağlantıları, sahil şeridindeki yerleşim bölgelerine uğrayan yolcu ve yük gemileri, bir de gemilerin karayla bağlantısını sağlayan laz takalarıdır.

Tüm bu zor şartlara bir de doğal felaketler eklenince, yaşam Karadeniz halkı için iyiden iyiye zorlaşır..

Türkiye'nin başka bölgeleri ile karadan bağlantının hâyal bile o olamadığı bu yıllarda; birbirine en yakın iki belde arasında bile ulaşım bağlantısı kesilebiliyordu. Örneğin, aşırı yağışlar Of ile Çaykara sınırındaki Solaklı Deresi'ni taşırınca, iki beldenin birbiriyle irtibatı kopuyordu.

Karadeniz halkını çaresiz bırakan bu durum yıllarca sürüp gitti.

Tâ ki Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, tüm yaşantısını ve üç kuşak ailenin kaderini belirleyecek çözümü üretinceye kadar... Karadeniz insanına özgü zeki ve girişimci kişiliğini ortaya koyan baba Ulusoy, önce iki belde arasında ulaşımı sağlayan basit bir sal yaptı..Önceleri küçük çaplı insan ve hayvan taşımacılığı yapan bu sal, yıllar sonra kara, hava ve deniz ulaşımı, turizm, otomotiv, tekstil sektörlerinini bünyesinde toplayan dev Ulusoy şirketler topluluğunun ilk adımıydı...

Karadeniz Bölgesi'ndeki ulaşım sıkıntısına pratik bir çözüm üreten ve bu yıllarda fındık ve zahire ticaretiyle de uğraşan baba Ulusoy,
1928 yılında bir yakınıyla ortak olarak ilk otomobilini satın aldı ve ilk karayolu yolcu taşımacılığının tohumu böyle atıldı...

1930'lu yıllar..

Otobüs işletmeciliği fikrinin ortaya çıkmasında 1937 yılı dönüm noktası oldu. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy bu kez 37 model Opel marka bir otobüs satın alarak Of - Trabzon arasında yöresel yolcu ve yük taşımacılığını başlattı.

1930'lu yıllar tam bir atılım dönemiydi. İlk şirket bu yıllarda resmen kuruldu: Ulusoy Otobüs İşletmesi Şirketi...Avrupa'nın siyasi karmaşa ve ekonomik krizlerle sarsıldığı 1930'lu yıllarda, girişimci Karadenizli Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, bir ilke daha imza attı ve şirketi markası ile birlikte gelecek yıllara taşıyacak olan slogan da belirlendi:

"HER ŞEY ZAMANINDA"

1940'lı yıllar...

Ürün ve insan taşımacığına olan ihtiyaç, üretim ve emeğin değer kazanmasıyla daha da artmaya başladı. Ancak, İkinci Dünya Savaşı'nın kuzey yarımküreyi derinden sarsan etkileri Türkiye'ye de yansımaya başlamıştı.. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, bu riski yıllarda otobüs işletmeciliğinin yanı sıra yük taşımacılığını da genişletme kararı alır ve filoya yeni kamyonlar katılmaya başlar.Hacı Mehmet Ulusoy'un bu yıllarda aldığı bir diğer karar ise Otobüs İşletmesi'nin yönetimini, ailenin büyük oğlu Mehmet Ali Ulusoy'a devretmektir.Ve aile, Trabzon merkezli bu küçük işletmeyi, tüm Türkiye ve yurtdışına yayılan dev bir holdinge dönüştürmenin adımlarını atmaya başlar. Ali Osman Ulusoy 1943'te, Sefer Ulusoy 1944'de, Saffet Ulusoy 1946'da ve Cemal Ulusoy 1949'da şirketin daha da güçlenmesi için elbirliği yaparlar.

1950'li yıllar...

Şirketin kurucu önderi Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy'un işleri bütünüyle çocuklarına devretme kararı aldığı yıllardır. Genç Ulusoy’lar için yeni atılım dönemi başlar. Ulusoy Kolektif Şirketi 1950'lerde kurulur. Aile; Mobil, Vabis ve Scania otobüs ve kamyonlarının Karadeniz Bölgesi temsilciliğini de alır. Ulusoy'un kurduğu ağ giderek genişler ve Trabzon-Erzurum, Trabzon-Samsun, Samsun-Ankara, Samsun- İstanbul arasında tarifeli yolcu seferleri başlar. Aynı yıllarda tomruk, buğday, şekerpancarı, akaryakıt ve tuz nakliyesi ihaleleri alınıp, büyük ölçekli nakliye işleri başarıyla gerçekleştirilir. 1950'li yılların sonuna gelindiğinde Yılmaz Ulusoy Trabzon'da iş hayatına atılır...

1960'lı yıllar...

Şirketin büyümesiyle birlikte aile içi görev dağılımı da daha profesyonel bir anlayış kazanır. Ali Osman Ulusoy ve Saffet Ulusoy Trabzon'nda kalırken, M. Ali Ulusoy ve Yılmaz Ulusoy Samsun'a, Sefer Ulusoy Ankara'ya, Cemal Ulusoy ise İstanbul'a yerleşerek için büyük atılım dönemini başlatırlar. Yük ve yolcu taşımacılığının yanı sıra inşaat ve müteahhitlik alanında da önemli gelişmeler kaydedilir. Ancak asıl atılım, 1960'lı yıllarda dünyada yeni ve dinamik sektör olarak belirmeye başlayan turizm alanında gerçekleşecektir. Vizyonunu genişleten Ulusoy, 1960'lı yıllarda, yük ve insan taşımacılığı kavramınının yanı sıra "turizm" kavramını da Türkiye'ye kazandırır...

1970'li yıllar...

Artık Ulusoy Turizm ve Seyahat A.Ş. adını almış olan firma, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde ve dış ticaretinde yeni olanaklar sunmaya başlar.. Ulusoy Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin kurulmasıyla Ulusoy’lar, Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyelini açığa çıkarmaya yönelir. Üç yıl sonra, Ulusoy Transport Company kurulur. Uluslararası TIR taşımacılığı alanında büyük atılım dönemi başlar. Kısa sürede Ulusoy, Türkiye'nin taşımacılık alanında önemli kuruluşları arasına girer. Samsun, Trabzon, Hopa, Mersin, İskenderun limanlarından 13 yılda 28 milyon ton kargonun İran ve Irak'a nakliyesi Ulusoy tarafından yapılır. Yine aynı yıllarda İstanbul'dan ve Türkiye'nin önemli ticari merkezlerinden yurtiçi ve yurtdışı nakliye hizmetleri gerçekleştirilmeye başlar.. Bu hizmetlerle, ülkemize bu yıllar içerisinde 1 milyar 700 milyon dolar döviz girdisi sağlar ve her yıl altın madalya ile ödüllendirilir.

1970'li yıllara hızlı bir atılımla giren Ulusoy ailesi, 1973 yılında büyük ağabey Mehmet Ali Ulusoy, bir yıl sonra da anne Rahime Ulusoy'un vefatıyla sarsılır..

1980'li yıllar..

Toplumsal ve siyasal karmaşanın egemen olduğu 1980'li yılların başında aile, bir büyük acı daha yaşar ve Ulusoy şirketlerinin kurucusu Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy vefat eder.

1981 yılı, dünyanın en büyük otomotiv kuruluşlarından biri olan Volvo'nun kamyon, çekici ve otobüslerinin, 1983 yılı ise Neoplan otobüslerinin Türkiye genel distribütörlüğünün alındığı yıllardır. Ülkenin içinde bulunduğu olumsuz koşullar, atılımların önünü kesmez ve ve bu yıllarda 300 aracı aşan TIR parkının modernizasyonu gerçekleştirilir, 450 araçlık otobüs filosu yenilenir ve Neoplan otobüsleri filoya katılır. Ulusoy Denizcilik A.Ş. Samsun'da kurularak faaliyete geçer. Turizm sektörüne yapılan büyük yatırımlardan Alanya Aspendos Hotel, Kuşadası Hotel Fantasia de Luxe ve Kemer Holiday Club Tatil Köyü'nün hizmete girmesiyle, Ulusoy adı turizm işletmeciliği alanına damgasını vurmaya başlar.

Şirketin kurucusu Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy'un vefatıyla başlayan 1980'li yıllar, şirketlerin hızla büyümesinde çok büyük emeği geçen, Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding'in Kurucu Ortağı, Cemal Ulusoy'un vefatı ile sona erer. Cemal Ulusoy, 3 Ekim 1989 yılında ebediyete intikal eder.

1990'lı yıllar...

Bosfor A.Ş. satın alınarak, Avrupa seferlerine başlanır. Artık hedef, taşımacılık sektörünün lideri olma sorumluluğuyla bu alanda eksiksiz hizmet vermek. Yine bu yıllarda, 2 bin 500 tanker ve on bin Türk personeli ile dört yıl boyunca İran içerisindeki ham petrol taşıması gerçekleştirilmiştir.

1993 yılında,Ulusoy Seyahat Nakliyat A.Ş. Hızlı ve istikrarlı gelişim süreci içerisinde, yolcu ve yük taşımacılığından, dev bir holding'e uzanan ilk adım atılır.

Havayolu ve konteyner taşımacılığında uluslararası hizmet sunan Ulusoy, Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş.'nin kurulmasının ardından, entegre taşımacılık hizmetleri gerçekleştirmek üzere 1994 yılında yeniden yapılanır. Bunu, dünyanın her yerinde acenteleri bulunan Emery Worldwide'ın Türkiye temsilciliğinin alınması izler. Böylece, hava kargo ve konteyner taşımacılığında uluslararası çapta bir organizasyon sağlanmış olur. Ulusoy, kara, hava ve deniz taşımacılığı alanlarında uluslararası entegre taşımacılık yapan, saygın, güçlü ve güvenilir bir büyük kurum kimliği kazanır.

1995 yılında Ulusoy Şirketler Topluluğu'nu oluşturan tüm şirketler, Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. çatısı altında toplanır. Ulusoy için artık yeni ufuklara açılma zamanı gelmiştir. Kurumsal sermayenin güçlendirilmesi, mali ve hukuki yapının geliştirilmesi sağlanır. Kurumsal kimlik çalışmaları sonuçlandırılarak, çağdaş yapılanmanın bir gereği daha yerine getirilir. Diğer denizcilik şirketleri de bu tarihte kurularak faaliyete geçer. Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. ile Transport Grubu, Otobüs Grubu, Otomotiv Grubu ve Tekstil Grubu'na bağlı şirketler, 18 Mayıs 1996'da Yenibosna'da kurulan holding merkezine taşınır. Ulusoy, dünyanın en ileri teknolojisiyle donattığı Çerkezköy Ulusoy Tekstil Fabrikası kurulur ve 21 Haziran 1997 tarihinde Ceys markasıyla ilk üretimini yapmaya başlar. Bugün, 300 milyon dolara ulaşan cirosu ile Ulusoy, sadece kara ve denizde Türk taşımacılık sektörünün lideri olmakla kalmamış, turizmde, otelcilikte, otomotivde, tekstilde gerçekleştirdiği girişim ve başarılarıyla, uluslararası nitelikte bir şirketler topluluğu olma başarısını da göstermiştir. Türkiye özel sektörünün önde gelen kurumlarından Ulusoy, Türk halkına iyi hizmet ve ülke ekonomisine daha büyük katkıda bulunmak amacıyla, sürekli yeni atılımlar, yeni girişimler ve yeni yatırımlarla gelişimini sürdürmektedir.

2000'li yıllar...

1930'ların başında "Her Şey Zamanında" sloganıyla yola çıkan Ulusoy Şirketler Grubu, 2002 yılında, 65. yıldönümünü kutlarken kaliteli hizmetin tüm gereklerini yerine getirmiş olmanın güveni içindedir.

2003 yılında Ulusoy Holding, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına gösterdiği hassasiyetin bir göstergesi olarak, uzun yıllar süren çabalar sonucu, devlet tarafından özelleştirilen Çeşme Limanı'nı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satın alır.

2004 yılı, yüksek teknolojinin yolcu taşımacılığına kazandırıldığı yıldır.Yüksek teknoloji sahibi Royal Class otobüsleri ile yolculuk kavramı rahatlık, güven ve konforun kazanır.

Ulusoy; taşıma, otomotiv, turizm ve tekstil alanlarında güvenilir ve ayrıcalıklı hizmet anlayışından ödün vermeden, çağdaş teknolojinin gelişmiş sistemleriyle donattığı şirketlerinde, her an yeniliğe açık hizmet anlayışıyla sektörün en iyisi olmaya devam ediyor. Modern ve dinamik anlayışla gelişimini sürdüren Ulusoy şirketleri, kendi alanlarındaki başarılarını uluslararası kalite belgeleriyle de tescil ettirmişlerdir.



HABER

Saffet Ulusoy vefat etti

Futbol Federasyonu Eski Başkanı Haluk ulusoy'un babası işadamı Saffet Ulusoy, 23 Şubat 2012 tarihinde vefat etti.






Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com