1938 yılında İstanbul'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöro-Psikiyatri Kliniği'ndeki uzmanlık eğitiminden sonra Almanya'ya gitti. Çeşitli kliniklerde nöro-psikiyatr olarak çalıştı. Düsseldorf Üniversitesi'ne bağlı eğitim ve öğretim kliniği Landensklinik Viersen'de görev yaptı.
Yazıları Bilim Sanat, Düşün, Görüş, Felsefe, Dergi (Almanya) ve Cotigo'da yayınlandı. Bir ara Açık Radyo'da 'Didik Didik Freud' adlı bir program hazırladı. Melankoli ve Edebiyat üzerine yaptığı araştırmalarıyla bilindi.
2004 yılında İstanbul Bebek'teki evinde ölü bulundu.
ESERLERİ:
Doğanın İnsanlaşması Politik-Psikoloji Notları İşkence Sonrası Yaşam Toplama Kampı Sendromu Ruhun Ölümü Göçmenlik Yaşantısı ve Kimlik Değişimi Melankoli: Normal Bir Anomali Davranışlarımızın Kökeni İnsanın Hiçleşme Serüvenine Giriş Aşiyan'daki Kahin Tevfik Fikret'in Melankolik Dünyası Bilimsel Bir Peri Masalı: Freud'un Aile ve Tarihsel Romanı "Tutunamayanlar"ın Politik Psikolojisi
ESER-AYRINTI
"Tutunamayanlar"ın Politik Psikolojisi Serol Teber Türkçe 370 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm İstanbul, 2014 ISBN : 9786055134426
-Paranoid-melankolik şinasi'den kendi intiharının vakanüvisliğini yapan beşir fuad'a... -Fahişe mehpeyker'den fahişe fantezileri içinde kıvranan bihter'e... -Özgür-mutsuz çaresiz mihri müşfik'ten melankolik tevfik fikret'e... -Kimliğini, kişiliğini ve kültürün temelini oluşturan dilini yitiren bihruz bey'den çankaya'da korkuyu bekleyen mustafa kemal'e... -Huzursuz mümtazlar'dan baba kompleksli hayri irdal'lara.. -Değişmezliği simgeleyen nizam-ı âlemin daire-i adliyesinden insanın kendisi olamaması ve hiç-leşmesinin aynası alâaddin'in dükkânına... -"Bunları yazmakla çıldırmaktan kurtulunur mu?" (Tanıtım Bülteninden)