Muhsin Abay bürokrat, yönetici araştırmacı, yazar Dr. Muhsin Abay
1945 yılında Karaman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Karaman’da yaptı. 1968’de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültenin Ziraat Ekonomisi ve İşletmeciliği Kürsüsünde 1971 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.
1972-73 eğitim döneminde Montpellier / Fransa Institut Agranomique Mediterraneen (IAM)’de İktisadi Kalkınma ve Karar Alma Metodolojisi konusunda staj yaptı.
1976 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde “Gediz Havzasında Üretici Gelirine Etki Eden Faktörler” konulu tezini sunarak ziraat doktorasını tamamladı.
1993 yılında Paris HEC Management Üniversitesi'nde “İşbaşındaki Yöneticileri Geliştirme” stajı yaptı.
1970 yılı sonunda Adana Teknik Ziraat Müdürlüğü'nde uzman, 1971-80 yıllarında EÜ Ziraat Fakültesi Tarım İşletmeciliği Kürsüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 4 yıl Ziraat ve Gıda fakültelerinde İşletme Yönetimi dersleri verdi.
1981-84 yılları arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Etüt ve Araştırma Dairesi müdürü olarak görev yaptı.
Türkiye Odalar Birliği Sanayileşme Politikaları Çalışma Grupları'nda ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın Özel İhtisas Komisyonları'nda görev aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yönetici olarak çalıştı.
1989-2002 yılları arasında özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulundu.
Ekonomi, yönetim, organizasyon, çevre koruma konularında çok sayıda makalesi yayımlandı. Zaman yönetimi, yetki devri konularında konferans ve eğitim seminerleri verdi.
Öpülesi İzler Büyükler Yolunda Muhsin Abay Ensar Neşriyat
2000'li yıllar dünyada “İslamofobi”nin sistemli olarak körüklendiği, iftiraların üretildiği, Müslümanların her bahaneyle horlandığı yıllar olmuştur. İftira ve aşağılama artan bir hızla devam etmektedir. Dahası Müslüman denilen ülkelerin halkları da hasım gruplar halinde parçalanmış, birbirleriyle savaşmaktalar. Oyun böyle kurulmuş, küresel istismar düzeni böyle işliyor. Bu istismar ve hegemonya projesinin iki ana amacı var:
Birincisi: İslam Ülkelerini kendi içlerinde ve aralarında çatıştırarak, mecalsiz tutup, kaynaklarını sömürmek.
İkincisi daha sinsi ve tehlikeli: İslamı doğrudan yok edemeyeceklerini bildikleri için mezhepsizlik, selefîlik gibi dolaylı yollardan girip, aslını bozarak, içini boşaltarak, kendi ürettikleri sahtesini İslam diye tedavüle koymak.
Oyuna gelip yok oluşa sürüklenmemek için, inancımızın düzgün, ibadetlerimizin mezheb(ler)e uygun olması lâzımdır. 15 asırdır İslam alimleri ve veliler yaşayışları ile eserleri ve nasihatleri ile “Sırat-ı Müstekim” i anlattılar.
“Öpülesi İzler” o büyüklerden bazılarının kabirlerini ziyaret vesilesiyle eserlerinden, yollarından bahsediyor. Onlardan hareketle, Fahr-i Kainat Peygamber Efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) ulaştıran kutlu güzergahı tarif ediyor…
Stok Kodu 9786058383302 Boyut 13.50x21.50 Sayfa Sayısı 336 Basım Yeri İstanbul Basım Tarihi 2015-12 Kapak Türü Ciltsiz Kağıt Türü 2. Hamur Dili Türkçe
ESER-AYRINTI
Zamanı Değerlendirmek Dr. Muhsin Abay bky
"Zamanı Değerlendirmek", sizin, şirketinizin ve çalışma arkadaşlarınızın birlikte geliştirebilecekleri bir hareket yöntemidir. Bu kitaptan öğreneceklerinizin sizi çalışma arkadaşlarınız arasında en mükemmel sinerjiyi kurmaya götürecektir.
"Zamanı Değerlendirmek" bir "zaman mühendisi" olmanızı sağlayacak ve kısa sürede başarıyı yakalamanız mümkün olabilecektir. Zaman yönetimi konusunda bugüne kadar yazılmış en kapsamlı eser