Muhteşem Yüzyıl’ın dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandırdı
12 Ağustos 1983 tarihinde Almanya’da doğdu. Hamburg Schauspielstudio Frese’de oyunculuk eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde tiyatrolarda oynadı. Almanya’da yayınlanan televizyon dizilerinde rol aldı. 2010 yılında Türkiye’ye geldi. 2011 ve 2012 yıllarında üst üste Altın Kelebek Ödülü'nü aldı. Sekiz ay süren seçmeler sonunda ‘Muhteşem Yüzyıl’ın başrol karakteri Hürrem Sultan’ı canlandırdı.
HABER
Star sisteminin sonu: tükenmişlik sendromu Hürriyet 23 Mayıs 2013
‘Muhteşem Yüzyıl’ın merakla beklenen ve reklamları günler öncesinden dönmeye başlayan 100. bölümü, dün ekrana gelmedi. Bu sürpriz değişikliğe, dizide Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli’nin aniden Berlin’e gidişi yol açtı. “Muhteşem Yüzyıl”ın dalya planları iptal oldu, 100. bölüm dün yayınlanamadı. Bu sürpriz değişikliğe, geçtiğimiz hafta sonu sevgilisi Can Ateş’le tatil için Bodrum’a giden Meryem Uzerli’nin, psikolojik açıdan kötü bir dönem geçirmesinin ve sorunun daha da ilerlemesi üzerine apar topar Berlin’e gitmesinin yol açtığı ortaya çıktı. Yakınlarına uzun zamandır, “Tükendim, daha fazla duramıyorum buralarda” dediği öğrenilen Meryem Uzerli’nin kesin teşhis konmamakla birlikte “tükenmişlik sendromu” teşhisi kondu.
HAFTA SONUNU SEVGİLİSİYLE BODRUM'DA GEÇİRMİŞTİ
Bu sebeple dizinin çekimlerine bir süre ara verildi ve dün akşam yayınlanması planlanan 100. bölüm de haftaya ertelendi. 101’inci bölümün çekimleri içinse ünlü oyuncunun İstanbul’a dönmesi bekleniyor. Berlin’de bir klinikte tedavi altına alındığı öğrenilen Meryem Uzerli’nin sete ne zaman dönebileceği, çekimlerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Yapım şirketinden henüz bir açıklama yapılmadı.
MADDİ MANEVİ DOYUMA ULAŞAMAMA
Tükenmişlik sendromu, çalışma hayatının getirdiği stresle beraber, maddi ve manevi doyuma ulaşamama ve bunun sonucu olarak da mesleğe karşı duyarsızlaşma ile baş gösteriyor. Kişi bu süreç sonunda kazanma isteğini kaybediyor. Birey işinden soğuyor. Kendisine duyduğu güven azalıyor. Gerginlik, kızgınlık, mutsuzluk gibi artıyor. Sosyal çevresinden uzaklaşmaya başlayan birey, hiçbir şey yapmaya istek duymuyor. Tüm bunlar iş başarısını düşürüyor. İlerleyen safhalarında ise iş ve iş çevresine karşı olumsuz tavır alınıyor. Kişi ayrıca kronik yorgunluk, baş ve boyun ağrıları, kramplar, gastrointestinal sorunlar ve uykusuzluk problemleriyle karşılaşılabiliyor.