1957 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Karacahevenk köyünde doğdu. 1966'da 9 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Ortaöğrenimini Beşiktaş Kız Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Telefon Başmüdürlüğü'nde kısa bir süre çalıştı. İlk kitabı 'Sevgili Arsız Ölüm' 1983 yılında yayınlandı.
Eserleri İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça ve Hollandacaya çevrildi. Değişik üslubu ve yaklaşımıyla kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimlerinden biri oldu.
Bodrum Gümüşlük`te bir 'Ebediyat Evi' projesi başlattı. Garanti Bankası tarafından desteklenen proje, mimar Hüsmen Ersöz'ün 1998 yılında hazırladığı mimari proje ile inşaata başladı. Ressam Hale Arpacıoğlu'nun, Koç Grubu şirketlerinden aldığı destekle, aynı mimari projenin bir parçası olarak Sanat Evi'nin yapımına başlandı.
ESERLERİ:
Roman: Sevgili Arsız Ölüm (1983) Berci Kristin Çöp Masalları (1984) Gece Dersleri (1986) Buzdan Kılıçlar (1989) Aşk İşaretleri (1995) Ormanda Ölüm Yokmuş (2001) Unutma Bahçesi (2004) Muinar (2006)
Senaryo: Bir Yudum Sevgi (1984)
Anı: Gümüşlük Akademisi
HABER
Gümüşlük'te edebiyat ve yayın sorunları tartışılacak 21 Mayıs 2013
Gümüşlük Akademisi Vakfı Edebiyatevi genç romancıları ve bağımsız eleştirmenleri bir araya getiriyor.
Gümüşlük Akademisi Vakfı Edebiyatevi, ürün vermeye ve adından söz ettirmeye başlamış genç yazarlarla, bu tür üzerine düşünen ve yazılar kaleme alan eleştirmenleri aynı platformda buluşturuyor.
23-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ve bugünkü edebiyat ortamımız için bir ilk olma özelliği taşıyacak buluşmanın amacı; hem edebiyat alanındaki yaratım ve eleştiri süreçlerini farklı açılardan değerlendirmeyi sağlamak hem de yayın dünyasının belli başlı sorunlarını tartışmaya açmak.
Buluşmanın tartışma başlıkları ise şöyle: *Bağımsız, özgürlükçü, verimli ve esinlerle dolu bir edebiyat ortamı nasıl yaratılır? Piyasanın gölgesini üzerimizden atmak mümkün mü?
*Kitabın metalaştırılması sürecinde yazarın “çoksatar bir kahraman” olarak yeniden inşası ve bunun edebiyata etkisi. Romancının, eseri bir ürün olarak pazarlayan “piyasada”, “çoksatan” baskısından kurtuluş yolları…
* Edebiyat dergilerinden kitap eklerine, kitap eklerinden edebiyat bloglarına ve sosyal medyaya edebiyat eleştirisi.
*Yazma arzusu ve bu arzunun önündeki engeller. (toplumsal, siyasal, edebiyat ortamı)
*Kitaplarımız “yeniçıkanlar” raflarından sonra nereye gidiyor? Yayın dünyasında dağıtım sorunu, kitabevlerindeki raf ömrü sınırlamaları.
* E-kitap edebiyatın geleceği için bir alternatif olabilecek mi? Yazarlar e-kitaplaşma sürecini nasıl belirleyebilir?
* Roman yazım sürecinin insanı yalnızlaştırması, bugünkü edebiyat ortamında hissedilen yalnızlık, iletişimsizlik ve dayanışma eksikliği.
*Uluslararası kitap fuarları ve yabancı dillerde genç roman yazarlarının temsili.
*Aramızdan ayrılışının 40. yılında Halikarnas Balıkçısı... Edebiyat - mekan ilişkisi bağlamında Halikarnas Balıkçısı'nın yapıtları üzerine düşünmek.
Katılımcı Yazarlar: Irmak Zileli, Deniz Gezgin, Cem Kalender, Ozan Can Özübal, Nur Yazgan, Yavuz Ekinci, Oylum Yılmaz,
Eleştirmenler: Bülent Usta, Ersan Üldes, Hande Öğüt, Hasan Cömert, Ceren Ünlü
Ayrıca deneyimlerini paylaşmak için; Amy Spangler (anatolialit), Gülenay Börekçi(egoistokur)