Biyografi Ara!

Binlerce biyografi keşfedilmeyi bekliyor

Faik Öztrak

ekonomist, milletvekili

Sayfayı paylaş
İlgili Kategoriler
Faik Öztrak
Faik Öztrak
ekonomist, milletvekili

26 Mart 1954 tarihinde Ankara'da doğdu. Baba adı A. Orhan, anne adı Ayten'dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere Birmingham Üniversitesi'nde Kalkınma Finansmanı alanında yüksek lisans yaptı. DPT'de uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkanvekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. BDDK Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

Bir gazetede ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumunda direktörlük görevinde bulundu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği üzerine yazdığı makaleleri yayımlandı.

23 ve 24. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular Komitesi Başkanlığına seçildi. 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev aldı. Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı seçildi.
İngilizce ve Fransızca biliyor. Evli ve 1 çocuk babası.



HABER

Faik Öztrak: Varlık Fonu'nun sonu Duyun-u Umumiye
Yeniçağ 6 Şubat 2017

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, devlet kurumlarının Varlık Fonu'na aktarılmasına çok sert tepki gösterdi. Öztrak, “Osmanlıyı çökerten zihniyet işte budur. Bunun sonu Duyun-u Umumiyedir” dedi.

Sayıştay denetimine tabi olmayan Varlık Fonu’na Savunma Sanayii Destekleme Fonu’ndan 3 aylığına 3 milyar TL aktarılacağını hatırlatan Öztrak, “Hükümetin bu parayı referandumdan Hayır çıkmasını önlemek için harcayacağından endişe ediyoruz” dedi.CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, değeri milyarlarca doları bulan kamu varlığının Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasını değerlendirdi. Ziraat Bankası’nın, PTT’nin, BOTAŞ’ın, TPAO’nun, Borsa İstanbul’un, TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme Anonim Şirketindeki Hazine’ye ait hisselerin, TELEKOM’daki Hazine payının, Eti Maden İşletmeleriyle, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğini, sırada Halk Bankası ve THY’nin olduğunu ifade eden Öztrak, özetle şunları söyledi:DEDEN KALAN GÜMÜŞLEREvde dededen kalan son gümüşler de hükümetin, bütçe disiplini ve Sayıştay denetiminin de dışında tutarak ve hazine birliği ilkesine açıkça aykırı olarak kurduğu, Hazine-i Hassaya yani özel Hazineye devretti. Hükümet yanlış politikaları nedeniyle uzunca bir süredir dış piyasalardan borçlanmakta zorlanıyor. Şimdi elde kalan son gümüşleri rehin ederek yeni dış borçlar almaya çalışacak.

BUNUN SONU DUYUNU UMUMİYE

Tabii bu Borçlar ödenmezse de bir sabah uyandığımızda ilk Osmanlı anayasası, Kanunu Esasiyi hazırlayan Mithat Paşa’nın kurduğu Ziraat Bankasının, milli petrol arama şirketimiz TPAO’nun sahip olduğu imtiyazlarla birlikte borç veren yabancılara kaptırıldığını göreceğiz. Osmanlıyı çökerten zihniyet işte budur. Bunun sonu Duyunu Umumiyedir.