Derviş Günday Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Eski Genel Başkanı
20 Ağustos 1941 tarihinde Çorum'da doğdu. Babasının adı Cafer, annesinin adı Zehra'dır. Ağır İş Makineleri Operatörü; Astsubay İstihkâm Okulu'nu bitirdi. Ankara Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Sanatkârlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (UEAPME) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi Üyeliği, Ekonomik ve Sosyal Konsey Üyeliği, KOSGEB İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Günday, evli ve 4 çocuk babasıdır. CHP Çorum Milletvekili seçildi
HABER
TESK Başkanı Günday'a 'muhaliflerin kaydını sildi' suçlaması Hürriyet 4 Haziran 2001
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday'ın Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı iken 18 bin 394 kişinin kaydını sildiğini bildirdi.
Tanrıkulu, FP Konya Milletvekili Hüseyin Arı'nın, ''TESK ve TŞOF Başkanı Derviş Günday, 1995 yılında başkanı olduğu Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası'nda, kendisine muhalif olan üyelerden kaçının kaydını yasalara aykırı olarak silmiştir?'' soru önergesini yanıtladı.
Tanrıkulu, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası'nda yapılan denetim sonucunda, odaya kayıtlı oldukları halde olağanüstü genel kurul talebinde bulundukları için 2708 kişinin, kayıt yenileme ve çeşitli sebeplerle 15 bin 686 kişi olmak üzere toplam 18 bin 394 kişinin kaydının silindiğini ifade etti.
Konuyla ilgili mevzuatın gerektirdiği bütün işlemlerin yürütüldüğünü kaydeden Tanrıkulu, oda yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmaları yönünde herhangi bir çalışma bulunmadığına işaret etti. Tanrıkulu, kayıtları silinen kişilerin durumlarının araştırılarak odaya kaydedilmesi, usulsüz kaydedilenlerin ise kayıtlarının silinmesi konusunda gerekli talimatların verildiğini belirtti.
Oda yöneticilerinin usulsüz kayıt ve kayıt silme işlemleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren Tanrıkulu ancak bu aşamada kayyım tayininin mümkün olmadığına dikkati çekti.
Tanrıkulu, oda yönetiminin usulsüz kayıt, muhaliflerin kayıtlarının silinmesi, kaydedilmesi gereken kişilerin kaydından kaçınması ve işlemlerin verilen talimat doğrultusunda sonuçlanmasının beklendiğini belirterek, ''Durum, gelişmelere göre değerlendirilecektir'' dedi. (aa)