Davut Sulari 17 yaşında mana aleminde bade içen güçlü bir aşık. 45 yılı aşkın bir zaman aşıklık geleneğini sazıyla sözüyle başarıyla yürütmüş, adını yurt içinde ve yurt dışında duyurmuş bir aşık.
Erzincan' ın Çayırlı ilçesinde 1926 yılında doğdu.
Büyükannesinin çocuğu olmadığı için babası Veli çocuğunu nenesine vermiştir. Nüfus kaydı Rindi Hanım'ın üzerine yapılmıştır. Dedesi Kaltık Mehmet Ağa tasavvuf şairiydi. Dedesi genç Davut'a saz çalma şiir söyleme ve türkü yakma zevkini aşıladı.
Aşıklık geleniğinin halk şiirinin her türünde başarılı örnekler vermiştir. Davut Sulari nin yaktığı türküler bugün dahi usta halk türküsü sanatçıları tarafından TV de ve kasetlerde okunmaktadır. Ankara ve İstanbul radyolarında 4 yıl bölge sanatçısı olarak çalıştı. 1955 yılından itibaren Konya'ya gelir özel şiirli türkülü programlar sunardı.
Aşıklar bayramının Konya'da yapılmasında emeği geçmiştir. Usta aşık türkü atışma güzelleme dallarında büyük bir yetenek sahibiydi. Doğu Anadolu da asırlardan beri dilden dile anlatılan efsaneleri menkibeleri şiirleştirir sazıyla etkili bir makam ve deyişle dost meclislerinde sunardı. Bütün ömrünü aşıklık geleniğne sadık kalarak sürdürdü. Sulari yi sazından sazını Sulari den hiçbir zaman ayrı düşünmek mümkün değildi.
27 Aralık 1984 tarihinde Erzurum'da yanık yanık türkü okurken vefat etti.
Siyah Perçemlerin
Siyah Perçemini Yar Yar Dökmüş Yüzüne, Salınarak Gelen Hümaya Bakın. Kimden Söz İşitmiş Yar Yar Düşmüş Hüzüne, Kader Yakışmayan Simaya Bakin. Yar Yar Yar Eylemem Men.
Yaktın Yandırdın Beni, Zalım Aldattın Beni. Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni.
A Göksün Üstüne Yar Yar Bir Bağ Dikilmiş, Bin bir Çeşit Çiçeklerden Ekilmiş. Dün Uğradım Bir Ücraya Çekilmiş, Bulut Mu Gaplamış şu Aya Bakın. Yar Yar Yar Eylemem Men.