1956 yılında Diyarbakır’da doğdu. İTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda eğitim gördü. Gazeteciliğe 1976 yılında Vatan gazetesinde başladı. 24 Saat gazetesinde devam etti. Günaydın ve Tan gazetelerinde yazı iylerini idare etti. Sabah gazetesinin İstanbul dönemi kuruluş kadrosunda yer aldı. Aynı gazetede uzun süre köşe yazarlığı yaptı. Gazete yönetimi tarafından işine son verildi. Almanca biliyor.
ESERİ:
Amiral Battı Sabah Grubunun Öyküsü Can Ataklı’nın Tanıklığıyla Serkan Seymen Metis Y. İstanbul 2001
Amiral Battı, 80'li yıllarda kendisini Türkiye medyasının "amiral gemisi" ilan eden Sabah gazetesi ile onun bağlı bulunduğu grubun geçirdiği dönüşümleri ele alıyor.
Kitabın ana eksenini, en başından itibaren Sabah'ı Sabah yapan çekirdek ekip içinde yer alan, ancak son dönemde Dinç Bilgin-Zafer Mutlu ikilisi tarafından işten atılan Can Ataklı'nın tanıklığı oluşturuyor. Ataklı, Serkan Seymen'in yaptığı röportajda kimi zaman burukluğunu dile getiriyor, kimi zaman öfkesini boşaltıyor; ama en önemlisi medya-siyaset-sermaye ilişkileri konusunda çok önemli ifşaatta bulunuyor. 1992'de Cilalı İmaj devri adlı kitabında Sabah'ın temsilciliğine soyunduğu "yükselen değerleri" ilk kez kavramsallaştırmış olan Can Kozanoğlu ise, on yıl sonra aynı değerlerin neden ve nasıl yere çakıldığını anlatıyor. Kitabın sonsözünü kaleme alan gazeteci Kemal Can da, amiral gemisinin batmasından çıkartılabilecek dersleri tartışıyor. Kitapta 93 trilyonluk bir meblağın hortumlandığı Etibank soruşturmasına dayanak teşkil eden Bankalar Yeminli Murakıpları raporunun "Sonuç ve Özet" bölümleri ile Can Ataklı'nın 1995'te Doğan grubuna karşı Sabah grubunu cansiperane savunan yazılarından seçmeler de ek olarak yer alıyor.