1 Ağustos 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sırasıyla okuduğu okullar: Mehmet Akif İlköğretim Okulu, Kocamustafapaşa Lisesi (ortaokul kısmı) ve Pertevniyal Lisesi. Liseden mezun olduğu 1998 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazandı ve üç sene süreyle eğitimine burada devam etti; daha sonra İstanbul'a geri döndü ve 2002 yılında da Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçti. Öğrencilik yıllarında; özel ders vererek, sahaflarda çalışarak ve çeşitli yayınevlerinin fuar stantlarında görev alarak geçimini sağlamaya çalıştı ve sonrasında editörlüğe adım attı. Birçok yayınevi, reklam ajansı, dernek, özel ve resmî kurum için kitap, dergi ve gazete projelerinde görev aldı.
2003 yılından bu zamana kadar Emre Yayınları, Truva Yayınları, Aslı Yayınları, Klas Yayınları, Başlık Yayın Grubu, Ekinoks Yayınları, İskenderiye Yayınları, Söz Yayın Oyunajans, Reklam Yaratıcıları Derneği, Ara Sıra Dergisi, The Brand Age Dergisi, Grafik Tasarım Dergisi, Paraf Yayınları, Feyziye Mektepleri Vakfı Yayınları, Puslu Yayıncılık, Parafiks Yayınevi, Pegasus Yayınları, Babıali Kültür Yayıncılığı, A’dan Z’ye Ajans, Ataç Yayınları, Yeditepe Yayınevi, Lopus Yayınları, Flipper Yayınları, Parola Yayınları, Görmek Yayınları, Usûl Yayınları, Kabalcı Yayınevi gibi yayınevleri, kurumlar ve dergilerde editör, düzeltmen, redaktör, genel yayın yönetmeni gibi görevlerde bulundu. Şu anda İskenderiye Kitap markasının editörü olarak çalışmaktadır.
2008-2009 yıllarında Reklam Yaratıcıları Derneği’nin iletişim koordinatörlüğünü yaptı. Edebiyat, tarih, politika ve uluslararası ilişkiler konularında çeşitli araştırmaları ve çalışmaları bulunan Burak Fazıl Çabuk'un Hatay, Güneyde Kültür, İskender, Uçantürk, Elizi, Sağlık Yolu, Ara Sıra, Come (Ideas for Travel), Wellcome (Wellness for Life), Stratejik Rekabet ve Müstakil Düşünenler dergilerinde; Yeniçağ Kitap Eki’nde; Yurtta Haber gazetesinde çeşitli yazıları ve Boğaziçi Edebiyat Bülteni'nde de şiirleri yayınlandı. Japonya.net, kitapeki.com, iskenderiye.com.tr, haber7.com, gastepress.com, arsivtercume.com gibi web sitelerinde de yazıları çıktı.
İngilizce’den özel çeviri çalışmaları yaptı ve de çeşitli çeviri projelerinde görev aldı. “Hatay Bölgesinde Yapılan Savaşlar” adlı tamamlanmamış kitap çalışmasına yıllar önce başladı. Bolu ve Sakarya’da düzenlenen beş ayrı uluslararası yamaç paraşütü festivalinde basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak görev aldı. 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları boyunca günlük olarak yayımlanan “The African Economics” adlı derginin yayımlanmasında Afrikalı editörlerle beraber yazım çalışmaları, simultane tercümanlık ve danışmanlık yaptı. Şu anda aynı zamanda Müstalik Düşünenler Kültür ve Medeniyet Dergisi’nin özel editörlüğünü yapmaktadır. Japonca öğreniminde orta seviyeye kadar ilerlese de öğrenmeye çalıştığı diğer dillerde (Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça) hep başlangıç seviyesinde kalmıştır ama İngilizce bilmektedir ve matbu Osmanlıca okuyabilmektedir.
1000’den fazla sayıda editörlük yaptığı eserler dışında telifli eserleri de aşağıdadır: 1.Dr. Vahid Çabuk: Hayatı ve Eserleri, (İstanbul: Emre Yayınları, 2003), 187 sayfa. (telif - biyografi) 2.Dört Mevsim Kağıthane (Four Seasons in Kağıthane), Bünyamin Aygün, İngilizce Çeviri: Safiye Gül Avcı, (İstanbul: Kağıthane Belediyesi, Şubat 2011), 192 sayfa. (yorumlayan - fotoğraf) 3.Hep Yarını Olan Bir Aşk Bizimkisi, (İstanbul: Paraf Yayınları, Haziran 2013), 88 sayfa. (telif - şiir) 4.Osmanlı Tarihinden Fıkralar, Dr. Vahid Çabuk, (İstanbul: Babıali Kültür Yayıncılığı, 3. Baskı Ocak 2014; 4. Baskı Ekim 2015; 5. Baskı Kasım 2015), 136 sayfa. (yayına hazırlayan - tarih) 5.Hayatım, Kazım Karabekir, (Ankara: Mahzen Yayınları, Ocak 2020; Ankara: Lopus Yayınları, Şubat 2021, 2. baskı), 368 sayfa. (hazırlayan - tarih) 6.İskenderun Tarihi, Dr. Vahid Çabuk, (İstanbul: Usûl Yayınları), Ekim 2022, 432 sayfa; genişletilmiş 2. Baskı, Kasım 2022, 488 sayfa. (Kenan Çabuk ile beraber yayına hazırlayan – tarih)