Biyografi Ara!

Binlerce biyografi keşfedilmeyi bekliyor

Ahmet Uzunoğlu

Türkiye Diyanet Vakfı Kurucusu

Sayfayı paylaş
İlgili Kategoriler
Ahmet Uzunoğlu
Ahmet Uzunoğlu
Türkiye Diyanet Vakfı Kurucusu
hukukçu


1939 yılında Kastamonu’nun İhsangazi ilçesi Enbiya köyünde doğdu. İhsangazi İlkokulu’nda okudu. İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra girdiği İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1963 yılında mezun oldu. 

Lise fark dersleri sınavlarını vererek Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi’nden aldığı diploma ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Bu fakülteden 1968 yılında mezun oldu. İstanbul Adliyesi’nde avukatlık stajının tamamladı.

Yüksek öğrenimine devam ederken Beşiktaş ve Fatih müftülüklerinde imam hatiplik, murakıplık ve vaizlik görevlerinde bulundu.

1971 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında Özlük İşleri Müdürlüğü, 1973 yılında ise Başkanlık 1. Hukuk Müşavirliği’ne atandı. Bu görevi 11 yıl sürdü.

1975 yılında Türkiye Diyanet Vakfı kurucuları arasında yer aldı. 7 yıl süreyle vakfın Mütevelli Heyeti üyeliği ve genel müdürlüğünü yaptı. 1984 yılında emekli oldu.

Kocatepe Camii inşaatını yürütmek üzere TDV tarafından kurulan Gintaş yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğüne getirildi. Bu görevi 13 yıl sürdü. Bakü Şehitlik Camii başta olmak üzere Azerbaycan, Nahçıvan, Türkmenistan ve Kazakistan’daki cami inşaatları Gintaş tarafından yapıldı.

1997 yılında kurulan Tokyo Camii Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. Bir süre bu vakfın genel müdürlüğünü yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mevzuatı ve Tokyo Camii adlı eserleri vardır.




HAKKINDA YAZILANLAR

BİR NESLİN ÖNCÜLERİ
İlk İmam Hatip Kuşağından Portreler

Yazar: Mahmut Çetin
Ön İnceleme: Şükrü Öztürk, Süreyya Balkış, Ömer Kara
Kapak Kompozisyonu: Ömer Kara
Sayfa Düzeni: Vadi Grafik
ISBN: 978-605-9004-04-6
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK 
1.Baskı Kasım 2017 Ankara
Sayfa: 702 
Ebat: 16x23


BİR NESLİN ÖNCÜLERİ’nde anlatılan isimler:

Tayyar Altıkulaç, Hüseyin Albayrak, Hüseyin Aydın, Halis Ayhan, Niyazi Baloğlu, Ahmet Baltacı, Ali Şakir Ergin, Halit Güler, Kemal Güran, Ahmet Gürtaş, Yasin Hatiboğlu, Halil Hayıt, Avni İlhan, Hayreddin Karaman, Mehmet Kervancı, Hamdi Mert, Şevki Özkan, Şükrü Öztürk, Selahattin Parladır, Mehmet Ali Sarı, Rıza Selimbaşoğlu, Mehmet Solmaz, Bekir Topaloğlu, Sami Uslu, Ahmet Uzunoğlu, Mustafa Uzunpostalcı, Yakup Üstün, Mustafa Saim Yeprem, İrfan Yücel.