Muharrem Şemsek
siyaset adamı


Çorum Eski Milletvekili



1949 yılında Çorum'un Kınık Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ve öğretmen okulunu Çorum'da okudu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesi'ne seçilerek bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Hasanoğlan Öğretmen Enstitüsü'nde bir süre öğretmenlik yaptı. Başbakanlık Atom Enerjisi Kurumu, Ankara Nükleer Araştırma Merkezi'nde uzman olarak çalıştı.

Yayıncılık ve çeşitli gazete dergilerinde yazarlık yaptı. "Milli Eğitim ve Kültür" isimli ilmi araştırma, inceleme dergisinin sahipliğini yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra yazdığı yazılardan dolayı tutuklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan vekilliği, Ülkü Ocakları Derneği Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı, Ülkü-Bir Teşkilat Genel sekreterliği yaptı.

1979 yılında vatani görevini yaparken terör örgütleri tarafından saldırıya uğrayarak yaralandı.

12 Eylül 1980 sonrası Muhafazakar Parti - Milliyetçi Çalışma Partisi kuruculuğunu yürüttü. Parti, siyasi yasakların kalmasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi ismini aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. 19. Dönem Çorum Milletvekilliği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yürüttü.

Alparslan Türkeş'in vefatından sonra kurultayda MHP genel başkan adayı oldu. İlk turda sonuç alınamayınca ikinci turda Bahçeli'yi destekledi ve adaylıktan çekildi.





HAKKINDA YAZILANLAR

MİLLİ EĞİTİM ve KÜLTÜR (08.1977-03.1983)

“ilmî araştırma, inceleme, kültür, sanat ve fikir dergisi”. Ankara’da yayımlandı. Başlangıçta üç ayda bir yayınlanan dergi, daha sonra ‘iki aylık’ durumuna getirildi.

Sahibi Muharrem Şemsek olan derginin yazı işleri müdürlüğünü Mustafa Özcan ve İbrahim Çakır yürüttü. Genel yayın müdürlüğünü de sırayla Alper Aksoy, Ayhan Acar yaptılar. Amacı, ilk sayısında “Aydınlarımızın araştırmalarını ve görüşlerini yayınlayarak insanımızın eğitilmesine, meselelerimizin çözülmesine ve Türk milletinin öncülüğünde yeni bir medeniyetin doğuşunu hazırlayarak fikrî muhtevanın oluşturulmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Türk milliyetçilerinin, aydınlık bir çağın müjdecisi olan ülkücülerin ve ülkücü dünya görüşünün sesi olacağız” sözleriyle açıklandı. 9-14. sayılarında edebî verimlerin yayınlanmasına ağırlık veren dergi, özel sayılar da yayınladı.

Milli Eğitim ve Kültür'ün yazarları arasında akademik kesimden kişiler de yer aldı. Yazar kadrosunda Ahmet Bican Ercilasun, Sadık Tural, Hakkı Dursun Yıldız, Nuri Yazıcı, Yusuf Ekinci, Cahit Baltacı, Nazik Erik, Cevdet Gök-Alp, Ahmet Ali Arslan, Selâmi Babacan, Yusuf Halaçoğlu, Namık Kemal Zeybek, Nuri Yazıcı, Tahir Çağatay, Aydın Taneri, Orhan Türkdoğan, Mehmet Şandır, Faruk K. Timurtaş, Yılmaz Öztuna, Ahmet Karaca, Cemil Meriç, Hüseyin Mümtaz, Saim Sakaoğlu, Abdurrahman Küçük, Beşir Ayvazoğlu, Emel Esin, Durali Yılmaz, Alper Aksoy, Muhsin İlyas Subaşı, Tarık Buğra, Baymirza Hayit, Hikmet Tanyu, Turan Güven, Tuncer Baykara, Süleyman Hayri Bolay, S. Ahmet Arvasî, Erol Güngör, Necmettin Hacıeminoğlu, Melin Has-er, vb. bulunuyordu.




www.biyografi.net (Binlerce Biyografi)