|
Ahmet Küçükkalfa
yazar, yayıncı, işadamı
1952 yılında Manisa'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1976 yılında mimar, 1979 yılında yüksek mimar olarak mezun oldu.
1981 yılından itibaren Enka Holding grubunda Pimapen marka pvc pencere üretiminin, Türkiye'deki başlangıcından itibaren görev aldı. 30 yıldır PENCERE sektöründe yönetici, üretici, işadamı, dernek başkanı, fuar organizatörü ve yayıncı olarak çalıştı. Halen yayıncılığa devam etmektedir.
Enka Holding’in sosyal prestij projesi Türkiye’nin ilk modern spor tesislerinden İstanbul Enka Spor Tesislerinden Proje ve Uygulama Mimarı olarak görev aldı.
1996 yılından itibaren halen 15 yılı geride bırakmış olan PENCERE dergisinin kurucusu olup yayın yönetmenliğini yaptı.
Almanya merkezli Hofmann Verlag yayıncılık kuruluşunun lisansı ve teknik desteği ile 2000 yılından itibaren 5 yıl müddetle, Avrupa Modern Mimarisi konulu “CEPHE” mimari proje dergisini yayınladı. Söz konusu kuruluşun GFF “Glas, Fenster, Fassade / Cam, Pencere, Cephe” dergisi ile PENCERE dergisi arasında Partnerlik ilişkileri 2009 yılına kadar sürmüştür.
2000 yılında PENSAD-PENCERE Sanayici ve İşadamları derneğinin kurucu başkanı olarak 4 yıl başkanlık yaptı. Bu dönemde yani 2001 yılında, Euro-Windoor / Avrupa Pencere Birliği’nin 2001 yılı Genel Kurulunu, Antalya’da gerçekleştirmesini sağlandı.
2005-2008 yılları arasında 4 yıl İstanbul Atatürk Havaalanı yanında kurulu, İstanbul Fuar Merkezi-İstanbul Expo Center’de “PENCERE” fuarları organize etti. 2009 yılında fuar organizasyonunu, başka bir fuarcılık kuruluşuna devretti.
Avrupa CE işaretlemesi ve belgelemesi ile ilgili olarak, PENCERE konusunda faaliyet göstermek üzere; Avrupa’daki bir Enstitü’nün (ICECON SA-Romania) Türkiye temsilciliğini halen yürütmektedir.
Çalışmaları gereği yıllardır doğuda ve batıda bir çok ülkeyi ziyaret etti. Dostlar edindi . Mesleği ve entelektüel merakı ile sayısız gözlem ve incelemede bulundu.
Osmanlı Dönemi İstanbul Vakıf Kütüphaneleri konusunda da bir araştırmaları bulunmaktadır. Bazı bölümleri, çeşitli yayın organlarında yayınlanmıştır. Başka bir akademik çalışmada referans olarak yer almıştır.
İran destanı Şahname ekseninde, birbiriyle ilintili 3 kitaplık bir araştırması (Babil / Horasan / Şahlar, Sufiler, Türkmenler) tamamlanmış, “Şahlar Sufiler ve Türkmenler” kitabı Esas Kitaplar Yayıncılık tarafından basılmıştır.
Küçükkalfa 25 yıllık evli ve 2 çocuk babasıdır.
ÖDÜL-HABER
Ahmet Küçükkülfa'ya İran’dan özel ödül
Ahmet Küçükkalfa’nın 2011 yılında yayınlanan “ Şahlar Sufiler Türkmenler” kitabı İran’da “2011 yılının kitabı” ödülü verildi. 27 Eylül 2011 günü Erdebil şehrinde yapılan törende konuşan Erdebil Araştırmaları Enstitütüsü yöneticisi Mr. Hidayeti “Verilen ödül’ün yüzyıllardır aynı kültürü paylaşan iki müslüman ve komşu ülkenin arasında yeni bir kültür köprüsü olmasını diliyorum. Değerli eseri Farsça’ya tercüme etmekten mutlu olacağız” dedi. Yazar Ahmet Küçükkalfa “ Kitabın yazım aşamasında 2009 ve 2010 yıllarında Erdebil’e geldim. 2010 yılında Enstitü’ye uğramıştım. Enstitü’nün dostluğuna ve yardımlarına teşekkür ediyorum. Kitap 1036-1925 yılları arasındaki ortak tarihimize yeni bir bakıştır. Bu ünlü Enstitü’nün verdiği ödül, eserime büyük güç vermiştir”dedi.
Tören sırasında Yazar Ahmet Küçükkalfa, Enstitü yöneticisi Bay Hidayeti’ye Türk Tarih Kurumu tarafından Farsça orjinal dilinde basılan Ebu Bekir Tarhani’ye ait “Diyar-bekir /Akkoyunlular Tarihi” adlı eseri hediye etti.
Bilindiği gibi Erdebil şehri, büyük Türk padişahlarından ve şairlerinden biri olan Şah İsmail’in Türbesi’ne ve Şah İsmail’in atası Şeyh Safiyüddin’ün ünlü Safevi Dergahı’na ev sahipliği yapıyor. Özellikle Şah İsmail, Şah Tahmasp ve Şah Abbas ile İran tarihinin ünlü figürleri olan Safeviler , 1503-1736 tarihleri arasında İran’da hüküm sürmüşlerdir.
Enstitü özellikle Safevi Tarihi ve Kültürü konusunda uzman ve tanınmış bir kuruluştur.
Ödülle ve törenle ilgili bilgiler Enstitü’nün Kasım ayındaki bülteninde yer alması kararlaştırılmıştır.
Belge 1: Ödül Kapak yazısı
Teşekkür
Erdebil Araştırmaları Enstitütü’sü
(Ardabil research and development instiuti)
*1390 yılı
(*Güneş yılı esas alınarak Hicretten itibaren başlayan İran Takvimine göre “Şemsi 1390” yılındayız.)
Belge 2:
Kitap Ödülü 2011 /1390
Bay Ahmet Küçükkalfa
Ödül, Şahlar Sufiler Türkmenler kitabı içindir. Sizin tarafınızdan yazılan bu kitap Erdebil Araştırmaları Enstitüsü tarafından önerilmiştir. (seçilmiştir-Farsça)
Erdebil Araştırmaları Enstitüsü
(Ardabil research and development instiuti)
Hidayeti
Direktör-Yönetici
Belge 3: Açıklama ve Niyet yazısı (tercüme meali
Araştırmacı
Ahmet Küçükkalfa
Selamlar ve Tanrı’nın başarı izniyle
Araştırma işi büyük bir tutkudur. (cezbe’dir.) Bu tutkuya ne kadar çok tanırsan , ona o kadar çok tutulursun. (meczup olursun) Safevileri konusunda değerli kitabınız “Şahlar Sufiler Türkmenler-i” uzmanlarımız inceledi. Sizi bir uzman olarak tanıdı. Bu değerli eser Tanrı’nın izniyle Farsça’ya tercüme olacak. Sizi bir araştırmacı olarak onurlandırıyoruz. (takdir ediyoruz) ve Allah’tan size sağlık diliyoruz.
Mahmud Muhamed Hidayeti
Direktör-Yönetici
Erdebil Araştırmaları Enstitüsü
(Ardabil research and development instiuti)
www.biyografi.net (Binlerce Biyografi) |
|
|
|