Ali Demir
ÖSYM Başkanı



1959 yılında Konya’da doğdu. 1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yaptı. İTÜ’de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi. Tekstil alanında birçok projede danışmanlık yaptı. TÜBİTAK’ta birçok proje yürüttü. Evli ve iki çocuk babası. İngilizce ve Almanca biliyor.





HABER

ÖSYM Başkanı: Birden çok YGS yapacağız
16 Kasım 2013

ÖSYM Başkanı Ali Demir, üniversiteye girişte ilk basamak olarak uygulanan YGS’nin yılda birkaç kez yapılacağını söyledi.

Hürriyet gazetesinde yer alana habere göre; ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yıl içine yayılacağını ve birden fazla kez sınav yapılacağını açıkladı.

Tek oturumda yapılan sınavın öğrencide başarı kaygısı yarattığını dile getiren Demir, yılda bir YGS yerine, birkaç sınav yapılması üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Demir, "Yıl içine yayılan YGS'nin mezunlar için Eylül ayında, okula devam edenler için Şubatta, Mart'ta yapılması söz konusu olabilir" dedi.






HABER

ÖSYM'den YGS uyarıları
22 Mart 2014

ÖSYM Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan 2 milyon üniversite adayına hazırlanan kamu spotuyla uyarılarda bulundu.

ÖSYM, 23 Mart'ta yapılacak YGS öncesi üniversite adaylarına uyarılarda bulunmak için yaklaşık 50 saniyelik kamu spotu hazırladı. Söz konusu spotta, "Sevgili adaylar, yoğun bir emek harcayarak sınava hazırlandınız. Sınava uykunuzu almış olarak gitmek yararınıza olacaktır. Sınav günü, sınav binasına getirilmesi yasak olan ve ÖSYS başvuru kılavuzunda belirtilen eşyaları yanınızda kesinlikle getirmeyiniz. Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanınızın yanınızda olduğundan emin olunuz. Emeğiniz emanetimizdir" denildi.

ÖSYM, adaylara uyarılar içeren bir de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, adayların nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damganın mutlaka bulunması gerektiğine dikkat çekildi.

Adayların sınav günü yanlarında son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf da bulundurmasının gerekli olduğunun altı çizilen açıklamada, adaylardan, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınav binası önünde hazır olması gerektiğinden, oluşabilecek trafik yoğunluğunu da göz önünde bulundurması istendi.

Sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçetenin ÖSYM tarafından sağlanacağına işaret edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir. 'Adayların ve Görevlilerin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik' hükümleri uyarınca sınav sabahı adaylar kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alınırlar.

Sınav binalarına, yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olan adaylar alınırlar. Adayların sınav binasına; Her türlü delici ve kesici alet ile ateşli silah, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç) ve diğer takılar, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık ile her türlü elektronik/mekanik cihaz her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile girmesine izin verilmez.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür eşya ve cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınavınızda başarılar dileriz."







www.biyografi.net (Binlerce Biyografi)