Boğazdaki Aşiret
10.Baskı
Soyağacı araştırmalarının öncü kitabı Boğaz’daki Aşiret, 9.baskısıyla okuyucularının karşısında…

Boğaz’daki Aşiret kitabı, spot anlatım tekniği ile kaleme alının bir yakın tarih araştırması… Eser, soyağacı çizelgeleriyle anlaşılması zor aile ilişkilerini anlaşılır hale getiriyor…

Uzun yıllar sadece, kitabı bilen okuyucuların ulaşabildiği eser, şimdi daha çok okuyucuyla buluşacak…


"Boğazdaki Aşiret" başlığı ister istemez "Boğaz Neresi" ve "Aşiret Kim" sorularını akla getiriyor. Evet Boğaz, bildiğimiz Boğaziçi. Genelde kırsal kesimle alakalı bir kavram olan aşiret kelimesi ise Boğaziçi'nde bir kast oluşturan büyükçe bir ailenin tarihini anlatırken hassaten seçildi. Bir sülale tarihi diyebileceğimiz Boğaz'daki Aşiret yer yer Türk Solu tarihi yer yer de Batılılaşma Tarihi'nin belirli dönemlerini resmediyor. Aileler arasında evliliklerle kurulan bağların, sanata, ticarete, eğitime, bürokrasiye ve giderek bir yabancılaşma zihniyeti şeklinde hayata nasıl yansıdığı eserdeki ipuçları yardımıyla daha iyi görülecektir zannediyoruz.

Boğaz'daki Aşiret, dört büyük ailenin birbirleriyle irtibatından oluşur. Eser bu sebeple dört bölüm olmuştur. Aile büyüklerinin asıl isimleri seçilerek de Konstantin'in Çocukları, Detrois'in Çocukları, Sotori'nin Çocukları, Topal Osman Paşa - Namık Kemal kanadı bölümleri ortaya çıktı.

Boğaz'daki Aşiret!
Şenlikli bir kitap.

Ali Fuat Cebesoy'dan Nazım Hikmet'e, Oktay Rifat'tan Refik Erduran'a, Rasih Nuri İleri'den Ali Ekrem Bolayır'a, Zeki Baştımar'dan Sabahattin Ali'ye, Numan Menemencioğlu'ndan Abidin Dino'ya uzanan ilginç akrabalık zinciri.

"Boğaz'daki Aşiret"in, batılılaşma tarihinde oynadığı roller..
Kimlerin kimlikleri.
Çıldırtan çizelgelerle soyağaçları.
Ve dipnotlar!
Onlar hiç bu kadar sevimli olmamışlardı.


  Satın Al
Yazarı Mahmut Çetin
Fiyatı  0 YTL