Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Yasin Aktay

akademisyen, yazar


Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi



1966 yılında Siirt'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Siirt'te tamamladı. ODTÜ Sosyoloji Bölümünden 1990'da lisans, 1993'te yüksek lisans ve 1997'de doktora dereceleri aldı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında da profesör unvanları almaya hak kazanan Yasin Aktay 1992 yılından beri Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde akademisyendir.

1993'te, Political and Intellectual Disputes on the Academisation of Religious Knowledge (Dini Bilginin Akademizasyonu Üzerine Siyasi ve Entelektüel Tartışmalar) isimli tezi vererek, yüksek Lisans Programını bitirdi.

1997'de, Body, Text, Identity: The Islamist Discourse of Authenticity in Modern Turkey (Beden, Metin, Kimlik: Modern Türkiye'de İslâmi Otantisite Söylemleri) isimli tezle bu programdan da mezun oldu. 1999 Kasım'ında Uygulamalı Sosyoloji anabilim dalında Doçent oldu.

1991'de Bryan S. Turner'dan yaptığı Max Weber ve İslâm isimli çevirisi kitap olarak yayımlandı. O zamandan bugüne değişik dergilerde yüzden fazla yazı ve İngilizce ve Arapça'dan birçok makale ve çevirileri yayımlandı.

1992'de Selçuk Üniversitesince Sosyoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA)’nin 2001 yılı Doktora-Sonrası Yurtdışı araştırma bursunu kazanarak Nisan-Eylül 2001 tarihleri arasında ABD’nin Utah Eyaletinde University of Utah bünyesinde Mormonların iş Ahlaki ile Anadolu’da yeni Gelişen Burjuvazi sınıfının çalışma ahlakları arasında karsılaştırmalı bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın birçok kısmı değişik dergilerde yayımlanmış, değişik konferanslarda sunulmuştur.

2003-2004 Öğretim yılında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Maine’de Libra Foundation’un davetlisi olarak Sosyal Sorunlar ve Sosyal Değişim ile Orta Doğu Sosyolojisi dersleri verdi. Türkiye'nin toplumsal yapısı, uygulamalı sosyolojinin yöntem sorunları, hermenötik, beden sosyolojisi, modern ve postmodern dünyada kimlik ve farklılık politikaları, toplumsal tarih, din ve İslâm sosyolojisi ve felsefesi gibi konulara özel bir ilgisi vardır.

1992-2000 yılları arasında Vadi Yayınları Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

1991’den beri yayımlanmakta olan Sosyal Bilimler, Düşünce ve Siyaset dergisi Tezkire'nin Genel Yayın Yönetmenliğini; 2003 yılından beri yayımlanmakta olan Sivil Toplum Dergisi'nin Eş-Editörlüğünü yürütüyor.

Ayrıca, Avrupa Günlüğü, Değerler Eğitimi Dergisi, İnsan Hakları Dergisi, Dinler Tarihi, dergilerinin yayın kurulu üyeliğini yapıyor.

2005 yılında Kurumlar Sosyolojisi Anabilim dalında Profesör olan Aktay, halen Yeni Şafak Gazetesinde de köşe yazısı yazmaktadır.




HABER

AKP'li Aktay: Türk diye bir ırk yok
30 Kasım 2013

Aktay'ın 'Türk diye bir ırk yok' sözleri nedeniyle öğrenciler salonu terk etti.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözleri tepkilere neden oldu, bazı öğrenciler salonu terk etti.

Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda önceki gün düzenlenen 'Yeni Ortadoğu Ekseninde Mısır ve Suriye' konulu konferansa konuşmacı olarak Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay katıldı. Prof. Dr. Aktay, bir öğrencinin "Sosyal devlet olmak için çoğunluğu oluşturan bir milletin milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması sizce doğru mudur?' sorusunu yanıtlarken, şunları söyledi:

"Bu ülkede sadece Türkler üzerinden giderseniz bunun masrafı ve maliyeti çok fazladır. Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirirsin. Türkiye'de yaşayan diğer insanları bu şekilde memnun edemezsiniz. Diğer insanları kendine karşı kışkırtmış olursun. Onun için vatandaşlık bağına dayalı yeni bir millet tanımı yapmak çok önemli. Millet mi diyorsun? Al sana millet! Sonuçta milletin ne olduğu, siyasilerin kararı ile içeriği doldurulan bir şeydir. Milletin içeriği, muhtevası, tanımı o siyasiler tarafından yapılmış sonuçta. Sana demişler ki, 'Sen Türksün'. Ne demek Türklük? İşte Orta Asya'dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya'dan gelmiş? Bir sor bakayım gerçekten. Var mı böyle bir şey? O milletin yavaş yavaş zaten etnografyası da işlenmeye başlanıyor. Gerçekten de böyle bir şey. Türk nedir mesela? İsmet Özel'in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok."

Bunun üzerine bir öğrencinin, "Türk diye bir ırk yok söyleminizi kabul etmiyorum. Çünkü Türkler vardır. Dünya kadar imparatorluk yıkmış ve kurmuştur" tepkisi göstermesi üzerine Prof.Dr. Aktay, "Macarlar Türk müdür mesela? Ben o kadarını söyleyeyim. Türkiye'de o kadar insanın, 3 – 4 – 5 - 6 nesil öncesine baktığınız zaman, şimdi kendini zannettiğinden çok farklı çıkıyor insanlar" yanıtını verdi.







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com